Zdrcená Bohdalová pochovala kamarádku: Třicet let si pomáhaly z problémů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zdrcená Bohdalová pochovala kamarádku: Třicet let si pomáhaly z problémů!

Stejně jako ostatní smuteční hosté položila i Jiřina Bohdalová ke katafalku květiny. Slzám se neubránila...
Stejně jako ostatní smuteční hosté položila i Jiřina Bohdalová ke katafalku květiny. Slzám se neubránila... (Foto Aha! – Pavel Machan, Martin Přibyl, ara)

Celý život rozdávala radost a smích. Milena Poláková (75), která minulou neděli podlehla následkům mozkové příhody, byla pomocnou režisérkou legendárních pořadů jako Televarieté, Abeceda a Šance.

.S Jiřinou Bohdalovou (85) ji pojily dlouhé roky spolupráce. V roce 1977 se stal dramaturgem oblíbeného pořadu, v němž Jiřina excelovala spolu s Vladimírem Dvořákem (†74), právě Milenin manžel František Polák (73). A Poláková se osvědčila jako pravá ruka režiséra Pavla Háši (†80). Byla to léta, kdy Bohdalová stoupala vzhůru jako raketa a Milena byla u toho. Často si povídaly o svých problémech v přestávkách během natáčení. „Je to škaredá zpráva,“ řekla herečka poté, co se dozvěděla, že Milena už není mezi námi.

„Milena měla moc ráda zábavu. Chtěla, aby se lidé smáli, bavili. Šířila kolem sebe dobrou náladu, “ řekl ve strašnickém krematoriu ve smutečním projevu zpěvák a imitátor Vladimír Hron (50). Připomněl, že kdykoli Polákovou viděl Karel Gott (77), zazpíval jí první sloku písně Když milenky pláčou. „A ona odpovídala, že plakat nebude, protože je Milenka s velkým M,“ dodal Hron.
Plakali ale všichni, kdo přišli veselou Milenu doprovodit na poslední cestě. Nejvíc pochopitelně její muž František, s nímž prožila přes 50 krásných let. Po mozkové příhodě byla režisérka zcela odkázaná na jeho péči, do které vkládal několik posledních let celé srdce. Na Máničku Štáchovou (†72) zapomněli
Dá se říct, že zádušní mše za ředitelku Divadla Spejbla a Hurvínka Helenu Štáchovou (†72), nesplnila úplně očekávání. Zatímco na pohřbu ve strašnickém krematoriu se s legendární Máničkou 30. března loučily stovky lidí, v pondělí 3. dubna v kostele Nanebevzetí Panny Marie na pražském Karlově bylo skoro prázdno. Mimo rodinu přišel pouze kolega a nejbližší spolupracovník Martin Klásek (60).

Jiřina Bohdalová na premiéře Času růží! Proč si přála, aby radši vyhořelo divadlo? To se dozvíte v našem videu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kovalsky
5. 4. 2017 • 11:12

Ty musis mit segru takhle blba sama na svete nemuzes bejt! Kolik stoji Blesk?

pelagie
5. 4. 2017 • 09:11

Jaképak pochovala ??? Pochovala ji jeji rodina, Bohdalová se pouze rozloučila, či vyprovodila na poslední cestě.,.. číst Vaše články je taky na mrtvici....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.