Životní rozhodnutí Stašové: Konec kariéry? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Životní rozhodnutí Stašové: Konec kariéry?

Simona Stašová končí s filmováním.
Simona Stašová končí s filmováním. (Simona Stašová)

Simona Stašová (62) se rozhodla ve své práci zvolnit. Pomalu, ale jistě končí s dabingem a v žádném případě by už nevzala roli v seriálu, a dokonce už netouží ani po filmování. Věnovat se chce hlavně divadlu!

Herečka je mezi diváky velmi oblíbená a nedávno byla dokonce nominována na cenu Český lev. I přesto se však s rolemi ve filmu loučí. „Mám jednu nabídku, hrozně to však zvažuju, protože opravdu, věřte mi, já to myslím úplně upřímně, já se teď budu věnovat hlavně divadlu,“ řekla pro Sedmičku Simona, kterou divadlo naplňuje nejvíce.

„Jezdím si po vlastech českých, mám 22 představení do měsíce. Řeknu vám, že když si ráno představím, že bych měla jít ještě točit, tak to není možné. Nezapomeňte, že jsem dva roky v důchodu,“ vysvětlila herečka svou situaci s tím, že pomalu končí i s dabingem. „Už ho nedělám. Beru si jen bonbonky, jako je Barbra Streisand. Když Barbra něco natočí, zavolají mi, protože máme podobné hlasy i tu životní energii. Barbra je pro mě čest. Ale za to své hlavní považuji Divadlo Bez zábradlí a Divadlo ABC. Tam mám krásné hry a práce až nad hlavu,“ svěřila se Stašová, která už prý netouží po červených kobercích ani po žádných věhlasných cenách či vítězstvích v anketách popularity. Pro ni je nejdůležitější vřelý potlesk diváků, který ji dělá šťastnou. „Já si odnáším okamžitou reakci a okamžitou odměnu. Mám ty ceny každý večer a to je u málokterého povolání. Musím to zaklepat, ale já mám ve všech divadlech úplně plno. Funguje nám to. Lidi by si nekoupili lístky, kdyby to nefungovalo, nikdo je nenutí, přece jen lístek do divadla stojí pět set korun a to není málo. Diváci chodí na moji energii, humor, vášně. Když tři dny nehraju, tak mi to spíš chybí. Je to sice profese, ale ta profese je do mě tak hluboce zažraná, že už potřebuju jít na jeviště, protože jinak pak otravuju doma,“ dodala dcera Jiřiny Bohdalové.

Stašová po prohře na Lvech: Jsem divadelnice, moje energie na plátně není vidět!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.