Kruté tajemství Špinarové (†65): Kolapsy a ochrnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kruté tajemství Špinarové (†65): Kolapsy a ochrnutí!

Zpěvačka poprvé zkolabovala nedlouho po smrti svého bratra.
Zpěvačka poprvé zkolabovala nedlouho po smrti svého bratra. (Foto Aha! – Mária Rušinová, ČT, ara)

Osudový kolaps na jevišti znamenal pro Věru Špinarovou (†65) smrt. Po prvním kolapsu na pódiu zpěvačka »jen« ochrnula na nohy a potom byla několik týdnů odkázána na vozík. Velká rockerka malého vzrůstu (152 cm) a velkého hlasu neuměla celý život bohužel vysadit.

Na Vánoce roku 1980 ubili k smrti zpěvaččina bratra Lubomíra (†27). Věra ho milovala, vyrůstala s ním a jeho smrt ji dostala psychicky na dno. Z obrovské bolesti se snažila vyzpívat. Koncertní šňůry nebraly konce. Zimní vystoupení na stadionech, při kterých se zpěvačce kouřilo z úst, huntovala její tělo. K tomu se přidaly plesy. Věra neměla jediný den volný, a tak se jednou probudila a nemohla vstát!

Od mikrofonu do sanitky
„Zdálo se mi, jako bych měla polovičku těla úplně paralyzovanou. Jenže večer nás čekal reprezentační ples, tak jsem to rozchodila a šla zpívat,“ vzpomínala Špinarová ve své autobiografické knize Za vše můžu já. Tehdy se složila přímo na pódiu a od mikrofonu ji rovnou odvezli do nejbližší nemocnice v Novém Jičíně. Zpěvačka necítila nohy, verdikt lékařů zněl: Ochrnula jste!

Prochlazená páteř
V nemocnici ležela Věra tři týdny. „Měla jsem kompletně prochlazenou páteř s ústřely, které mi šly nejen do nohou, ale i do hlavy,“ vyprávěla zpěvačka, která skončila na invalidním vozíku. „Přemýšlela jsem pořád dokola o tom, jestli vůbec budu ještě někdy chodit. Kolegium lékařů se radilo dokonce o operaci páteře, ale naštěstí se to nakonec obešlo bez ní,“ popisovala Věra. „Ještě rok jsem potom musela jezdit na rehabilitační cvičení, ale nakonec všechno dobře dopadlo,“ uzavřela smutnou kapitolu svého života.

Dvojí rozlučka
Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou pro veřejnost se koná ve smuteční obřadní síni krematoria ve Slezské Ostravě tuto sobotu od 9 do 12 hodin. Poté bude rozloučení pouze v kruhu rodiny a přátel.

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65):




Přečtěte si
bursik
3. 4. 2017 • 10:09

Lada Kerndl -NIKDO -udaval 24 let jen aby mel penize a mohl vystupovat na lodi , pred tim zpival po barech v Brne a v lete v Luhacovicich.To Bob Friedl,Ulrychovci a Marta s tenou byli "hvezdy" sve doby

bursik
3. 4. 2017 • 10:04

Tereza Kerdlova nema po kom Jeji otec Lada barovy a lodni zpevak ,podliza kde muze a jen text povida,hlas zu davno nema -po nemoci,ale zadna Slava ani pred ni .Tady nemame zpevaky v tento Moment a zpevacky take ne! Vera sympl s par pisnemi ,ale OK ta Heidi zije s 1 pisni jiz 30 let to blbe nacancam A Gott jen co mu nakradli a otextovali slo,jinak bida

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.