Prokletí Špinarové (†65): Muži jí nosili smůlu a bolest... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prokletí Špinarové (†65): Muži jí nosili smůlu a bolest...

Před několika lety přiznala krátký vztah s mladším mužem. Nikdy ho ale veřejně nepředstavila.
Před několika lety přiznala krátký vztah s mladším mužem. Nikdy ho ale veřejně nepředstavila. (Foto Aha! – Mária Rušinová, ČT, ara)

Jedna velká rána do srdce za druhou! Tak by se dal shrnout soukromý život Věry Špinarové (†65). Nejvíc trpěla pokaždé, když ji opustil nebo zradil milovaný muž. Největší bolest jí však nezpůsobil první ani druhý manžel, ale bratr Lubomír Špinar (†28). S jeho nevyjasněnou smrtí na Štědrý den se zpěvačka nesmířila do konce života.

„Byly jsme jako dvojčata. Jako dvě spojené nádoby,“ vzpomínala na bratra zpěvačka, pro kterou byla jeho nečekaná smrt tím nejhorším zážitkem.

Vánoční tragédie
Osudným se mu stalo dojíždění za prací z Ostravy do Prahy. Na Štědrý den v roce 1980 při návratu domů stihl nakoupit ještě dárky, ale na Smíchovském vlakovém nádraží ho zřejmě někdo napadl a zbil. „Skončil v domě před demolicí. Při poslední obchůzce ho našel střelmistr. Luboš působil jako opilý, protože se potácel. Měl jen malou ranku u oka. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Tam zjistili, že po ošetření oka se neprobírá. Rentgen ukázal, že má velké krvácení a zemřel,“ zavzpomínala až před pár lety zpěvačka.

Šok a hysterie
„Přišli policajti a ptali se, jestli známe někoho, kdo se jmenuje Lubomír Špinar. Já jsem řekla – to je můj brácha. Mamka – to je můj syn. A oni nám oznámili, že je mrtvý! To se nedá popsat... Absolutní hysterie. Absolutní šok. Okamžitě jsme sedly na vlak a jely v noci do Prahy,“ svěřila se Špinarová s největším traumatem.

Prasklá lebka
„Na soudní nás k němu vůbec nepustili,“ popsala své nejbolestnější chvíle v životě s tím, že se nikdy nedozvěděla, co se s bratrem stalo. „Ukázalo se, že měl prasklou lebku. Vzadu od tupého předmětu, asi pendrek... A když mi napíšou do zprávy, že si to udělal sám... Já myslím, že to skončilo jako nevyřešený případ. Ukončili to, že si to zranění způsobil sám,“ přiznala zničeně s tím, že se nikdy nenašly ani bratrovy doklady. „Myslím, že mi to změnilo celý život,“ dodala Špinarová ve své 13. komnatě v České televizi s tím, že od té doby neslavila Vánoce, dokud se jí nenarodila vnučka Johanka.

Její zrádní manželé

1. muž: Ivo Pavlík (83)
S kapelníkem ještě před svatbou založila orchestr. „Tady z něho bláznily všechny baby. A tam přeskočila totálně jiskra,“ přiznala Špinarová, která měla s Pavlíkem své jediné dítě, syna Adama (42). „Byli jsme spolu pořád, hráli jsme dvacet koncertů měsíčně. Po dvanácti letech to najednou nešlo,“ vzpomínala zpěvačka. „On mi zahnul. Nachytala jsem je v autě. A tam najednou nastala strašná záklopka. Jak se mi to tady zaklapne, tak už dál nemůžu,“ okomentovala Věra konec manželství. Rozvedli se v roce 1981. O jedenáct let později si Pavlík vzal za manželku zpěvačku Heidi Janků (54), s níž žije dodnes.

2. muž: Vítězslav Vávra (63)
Tři roky po rozvodu s Pavlíkem skočila Věra do manželství podruhé, tentokrát se zpívajícím bubeníkem. „Říkala jsem mu, že si vezmu první chlapa, kterého potkám. A potkala jsem Vávru! On byl v té době hodně populární. Padli jsme si okamžitě do oka. A jak to bylo naplno, náruživý a rychlý, tak rychle to odešlo,“ přiznala Špinarová. „Neměli jsme se vůbec brát. Bylo to zbytečný. Nemínila jsem jít do Prahy a on do Ostravy. Takže to bylo patnáctileté manželství na dálku,“ dodala Špinarová s tím, že šlo o hodně divoký vztah plný flámů a nevěr.
Rychlovka ve výtahu
O jedné z nevěr se Vávra rozepsal ve svých pamětech, kde popsal společný zájezd na Kubu za hlubokého socialismu. Zatímco Věra trávila volno u hotelového bazénu, Víťa jel do pokoje pro cigarety a věděl, že výtah obsluhuje hezká mladá mulatka... „Byla to jedna z nejkrásnějších rychlovek mého života,“ popsal Vávra.

Šrámy na srdci aneb Samota ji trápila
Není divu, že zpěvačku zradilo právě srdce. Podepsal se na něm totiž nejeden šrám. „Samota ji trápila. Vždycky když byla opuštěná, tak byla nejsmutnější. Vždy, když ji nějaký chlap opustil, tak to byl pro ni největší prů*er,“ prozradila zpěvaččina kamarádka Kateřina Krejčí. Jediný chlap, který Věru nikdy nezradil a stál při ni až do poslední chvíle, byl syn Adam Pavlík.

Věra Špinarová (†65) si naposledy Blesku postěžovala, že žije bez lásky:

Fotogalerie: Tak šel čas s vynikající zpěvačkou!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.