Gottův parťák Richard Adam: Nejdelší rozvod v showbyznysu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gottův parťák Richard Adam: Nejdelší rozvod v showbyznysu!

Zpěvák Richard Adam (86), kamarád a letitý souputník Karla Gotta (77), který slavil úspěchy v Německu ještě dávno před Mistrem, si pěkně naběhl.
Zpěvák Richard Adam (86), kamarád a letitý souputník Karla Gotta (77), který slavil úspěchy v Německu ještě dávno před Mistrem, si pěkně naběhl.  (Foto: archiv R. A. )

Chce už konečně volnost! Zpěvák Richard Adam (86), kamarád a letitý souputník Karla Gotta (77), který slavil úspěchy v Německu ještě dávno před Mistrem, si pěkně naběhl. Oženil se, manželství se ale záhy stalo nefunkčním a jeho choť se s ním ne a ne rozvést. „Má druhá žena napřed desítky let jezdila po světě, a teď žije 23 let v Itálii,“ postěžoval si zpěvák.

Idol našich babiček a maminek z 50. a 60. let se přitom ženám moc líbil. Jenže od půlky 70. let »patřil« Áje (Alici) Farkašové (74). Tanečnici zná u nás každý, nezapomenutelně účinkovala ve slavném Silvestru v roce 1977 (na youtube je hitem). Chtěla tehdy pro změnu zpívat a Vladimír Menšík (†58) jí měl sehnat slavné »křoví«. Nakonec Áju tancem doprovázel Karel Gott, Václav Neckář (73), Jiří Korn (67) a Waldemar Matuška (†76). Obdivovatelky Adama se držely zpátky, on byl její a ony argumentovaly tím, že s ženáčem nechtějí nic mít.



„S manželkou jsme se vídali málo. Jezdila pořád po světě, tančila a natáčela,“ vzpomíná Adam. Když konečně už mohli být spolu a společně pracovali v Itálii, zamilovala se prý Ája do místního hostinského. Jsou ale signály, že jen u téhle avantýry nezůstalo. „,Zůstala tam. Definitivně mě opustila. Všichni se ptali, proč to neřeším, ale já neměl čas. Měl jsem hudební pořad v Čechách, vystoupení v Německu i jinde po Evropě,“ říká zpěvák, který předběhl Gotta u západních sousedů, a navíc má vilu kousek od něj na pražské Šmukýřce.  

Plynuly roky, Ája se do Čech podívala jen dvakrát za rok. Na skok okolo Velikonoc a před Vánocemi. „Bude mi 87 let, mám těžkou cukrovku a srdeční arytmii, chtěl bych to s ní uzavřít,“ vysvětluje zpěvák, proč teprve nyní dal na rady kamarádů a podal žádost o rozvod. Už zítra bude o svou svobodu bojovat u rozvodového soudu. Podle přátel ale Ája míní zůstat provdaná. Její podivné manželství na dálku jí zřejmě na rozdíl od Adama, vyhovuje. Jsou manžely už dlouhých 48 let, ale dlouhé roky se neviděli.

»Soudní« propletenec
Kvůli Áje se Richard rozešel s první ženou Evou. Rozváděl je kamarád, manžel zpěvačky Judity Čeřovské (†74). Mají spolu dceru Zuzanu, která hraje v seriálu Soudkyně Barbara sociální pracovnici. Zpěvák Richard Adam je bratrancem herečky Jaroslavy Adamové (†87).

Karel Gott: Takhle řádil na plese Českého rozhlasu! Co řekl divákům?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.