Jiří Bartoška dostal dopis ze záhrobí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jiří Bartoška dostal dopis ze záhrobí!

Osobní dopis od herecké legendy má Barťák ukrytý jako poklad
Osobní dopis od herecké legendy má Barťák ukrytý jako poklad (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Dopis, který čekal na doručení téměř 40 let! Ten dostal Jiří Bartoška (70) od Karla Högera (†67). Herecká legenda ho napsala, ale umřela dřív, než ho stihla poslat!

„Najednou mi přišel dopis od jeho manželky. Napsal mi přání ke svatbě, strašně krásný osobní dopis. Mám ho schovaný,“ svěřil prezident karlovarského festivalu, který včera oslavil 70. narozeniny. S Högerem se poprvé setkal v roce 1975 při natáčení svého prvního velkého filmu Hřiště. „Na hlavičkovém dopise mi Karel napsal: Jirko, vstupuješ na jiné hřiště, než které jsme točili my... Přeju, aby bylo dobře nalajnované!“ zavzpomínal Bartoška s tím, že herec gratulaci nestihl odeslat, protože krátce poté zemřel.

„Našla ho paní Högerová a po skoro čtyřiceti letech mi ho poslala,“ prozradil při natáčení dokumentu GEN – Elita národa, který se bude vysílat už příští neděli na ČT1. Paradoxní přitom je, že herecký bard tehdy mladého, začínajícího Barťáka do toho filmu zpočátku vůbec nechtěl! „Dělali jsem casting na partu studentů, kteří tam ve dvou obrazech sedí v hospodě, načež režisér Štěpán Skalský říká: Pane Bartoška, já bych vás chtěl na tu hlavní roli...“ vyprávěl herec.

„Povídal: Chci, abyste to hrál, ale pan Höger, který představoval filmového otce, řekl, že žádnýho Bartošku nezná a že s ním točit nebude! Chtěl, aby to dělal pan Preiss nebo pan Hanzlík. Ale Bartoška ne, že s ním točit nebude,“ tlumočil jeho slova oslavenec s tím, že si ho režisér nakonec do role prosadil. „Budiž ke cti i panu Högerovi, že si mě vzal do patronace,“ vzpomněl novopečený sedmdesátník.

Střídání stráží
Ve filmu Hřiště z roku 1975 Jiří Bartoška ztvárnil stavebního inženýra Luďka Turnu, který přijme lákavou nabídku pražské projekční kanceláře. Pokouší se prosadit i za cenu podvodu, ale včas se vzpamatuje a dobrovolně odchází budovat dálnici... Zatímco Barťák zde debutoval, Karel Höger hrál jednu ze svých posledních filmových rolí. Zemřel o dva roky později během natáčení Nemocnice na kraji města, kde měl hrát primáře Sovu.

Lamač ženských srdcí včera slavil své kulatiny: Je to gentleman...
Mysleli na něj, když mu bylo nejhůř, a teď mu rádi připravili mega oslavu. Desítky let chystali s prezidentem filmového festivalu velký svátek v Karlových Varech. Teď ho pozvali do pražských Holešovic. Při příjezdu ukázal, jaký je gentleman, když pomohl své paní Andree (64) z vozu. S úsměvem a galantně. La Fabrika přivítala nejenom oslavence, ale také významné gratulanty, kteří hvězdě filmového plátna přáli především pevné zdraví do dalších let. Kolem sedmé večerní se rozjel velkolepý mejdan. Barťák slavil 70!

Bartoška s manželkou na červeném koberci:



Přečtěte si
oltec
25. 3. 2017 • 19:52

bartoška by si měl nechat opravit zubní protézy v reklamě s tím slonem nebyl schopen říct třicet roku už jsem čekal že mu ty zuby vypadnou

ellenic
25. 3. 2017 • 09:40

Jak píše defakto, ano jsou někteří muži tací, že se tváří jinak, než ve skutečnosti jsou. Také znám některé, kteří podváděli své manželky s milenkami, potom zase milenky s dalšími milenkami, řekla bych, že to je pro ně určitý druh zábavy, vášně a všeho možného dohromady. Většinou jsou přesvědčeni o své vyjímečnosti, o svém úžasném "JÁ", jsou navenek galantní, pozorní, dobře se oblékají a osobní kredit korunují výběrem luxusního auta. Někteří i když jsou již v seniorském věku a stále je to baví ! Nevím, jestli je to i příběh Jiřího Bartošky, osobně ho neznám, řeči se kolem takových budou tvořit vždy, otázka je, zda je to skutečně pravda. Hezký den .

defakto
25. 3. 2017 • 09:20

... Bartoška podváděl svou ženu kudy chodil ! Je zázrak , že to jejich manželství stále trvá , paní musela být hodně tolerantní .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.