Syn ubodané spisovatelky Monyové: Mámin vrah nás stojí peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Syn ubodané spisovatelky Monyové: Mámin vrah nás stojí peníze!

Simona Monyová a její syn Michal Ingr.
Simona Monyová a její syn Michal Ingr. (Foto: Facebook, ara)

Nebýt násilníka Borise Ingra (51), mohla spisovatelka Simona Monyová (1967 – 2011) před pár dny oslavit 50. narozeniny. Vrah se ve vězení kaje a snaží sám sebe představit v lepším světle. Syn zavražděné ale říká, že nejde o upřímnou lítostí.

„Toho člověka jsem odepsal už přibližně půl roku před vraždou mámy. Začala se mi tehdy se svými problémy svěřovat a já si začal blíže uvědomovat jeho chování. Jeho pokání proto nevěřím,“ nebere si servítky Michal Ingr. Dopis z valdické věznice, který poslal Mf Dnes považuje nejstarší syn zavražděné spisovatelky za účelový, jeho smyslem může být podle něj snaha získat předčasné propuštění z trestu.

Pokud by chtěl svého činu upřímně litovat, choval by se podle Michala jinak. „Nikdy jsem jej nebral jako nevlastního otce, spíše jen jako manžela mé matky.“ Jako důkaz, že slova Borise Ingra nejsou upřímná, slouží podle Michala Ingra i jeho postoj k domu, v němž k vraždě slavné spisovatelky došlo. „Nikdo v něm bydlet nedokážeme a jistě chápete proč. Rádi bychom dům prodali, ale Boris Ingr blokuje veškeré snahy o jeho prodej. Stojí nás tak jen další peníze. Proč konečně nenechá naši rodinu na pokoji?“ dotazuje se syn Monyové.

V krimu studuje angličtinu
„Problém byl, že v té době jsem byl postaven před Sofiinu volbu a já se pokoušel vyřešit bezbolestně něco, co bezbolestné řešení nemělo. Myslím, že poslední rok jsme spolu už neměli žít vůbec. (...) Pochopitelně se omlouvám rodině, přátelům, čtenářům – prostě všem, kteří ji měli rádi. Jenže stejně je to strašně málo. Toto je jedna z věcí, o které hodně přemýšlím, protože mě trápí a bude trápit,“ svěřil se Boris Ingr Mladé Frontě Dnes. Za mřížemi si krátí čas psaním do vězeňského občasníku a zdokonalováním se v angličtině.

Napsala 30 románů
Simona Monyová byla autorkou 30 románů, v nichž se zaměřovala na problematiku manželství. Sama byla přitom dlouhodobě týrána svým druhým manželem Borisem Ingrem, kterého si vzala jako matka dvou dětí. Ty následně svatbou získaly jeho příjmení. Spolu měli syna.

Co řekl otec Simony Monyové na výši vrahova trestu? To se dozvíte v našem videu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.