Kyselková (81) alias Princezna se zlatou hvězdou: Ve špitále ji už nerozchodili... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kyselková (81) alias Princezna se zlatou hvězdou: Ve špitále ji už nerozchodili...

Kyselková dojela na zálibu v cigaretách.
Kyselková dojela na zálibu v cigaretách. (Foto Aha!: Martin Pekárek, ara )

Princezně se zlatou hvězdou se život zúžil na vozík a zdi pražského bytu. Po operaci zlomené nohy v krčku se lékařům Marii Kyselkovou (81) už nepodařilo rozchodit. Počátkem příštího týdne se už sice vrací po třech měsících z Nemocnice Pod Petřínem, ale pohyblivá stále není.

„Je odkázána na vozík. S chodítkem těžko ujde dva metry,“ řekl Aha! její soused, herec Ivo Niederle (87), který Princeznu se zlatou hvězdou denně navštěvuje v nemocnici.

A protože v činžovním domě, kde s Kyselkovou žije, není výtah, Marie se ven dostane jen horko těžko. „To by ji na tom vozíku museli silní chlapi snést ze schodů,“ komentuje Niederle a doplňuje: „Tak naštěstí má Marie byt s velkým balkonem.“ V tom už ale také nemůže žít sama, jak tomu léta bylo.

Proto se k ní domů natrvalo nastěhuje dcera Žofie (39), kterou má herečka z druhého manželství se stomatologem Vladimírem Demkem, jenž zemřel před sedmi lety. Žofie vystudovala balet a pracuje jako maskérka, dělala třeba i na muzikálu Fantom Opery. „Naštěstí ještě nemá rodinu, jenom přítele. A je také na volné noze, takže se o matku bude moci postarat, ale bude to mít složité,“ podotýká Niederle.

Má i syna
S prvním mužem Petrem Haničincem (†77) má Kyselková ještě syna Ondřeje (57). Toho nosila pod srdcem už při natáčení legendární pohádky. Právě kvůli němu kdysi musela herectví opustit, přestože se léta mělo za to, že světla ramp opustila dobrovolně.

Úraz kvůli cigaretám
Těsně před Vánocemi si šla herečka před dům zapálit, většinou ji doprovází Niederle. Nebyl ale doma a ona už to nemohla vydržet. Risk se nevyplatil. Ošklivě upadla a zlomila si nohu v krčku.



Přečtěte si
pelagie
10. 3. 2017 • 13:13

Bože to jsou cinty...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.