Munzar kontra Donutil: Nenávistná válka bez pravidel, Hlaváčová zapřísahala i ministra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Munzar kontra Donutil: Nenávistná válka bez pravidel, Hlaváčová zapřísahala i ministra!

Jana Hlaváčová se svým manželem Luďkem Munzarem.
Jana Hlaváčová se svým manželem Luďkem Munzarem. (Aha!, ara)

Oba národem oblíbení, přesto si po mnoho let nemohli navzájem přijít na jméno. V čem vlastně spočívala ta jejich dlouholetá nenávist?

Nevraživost mezi Luďkem Munzarem (83) a Mirkem Donutilem (66) odstartovala podle časopisu Sedmička před zhruba třiceti lety. Po převratu se tehdy novopečený šéf činohry Ivan Rajmont rozhodl kádr Národního divadla omladit a tak mezi jinými přetáhl do Zlaté kapličky i Miroslava Donutila. No a hned byl oheň na střeše, dokonce se běželo žalovat až za ministrem kultury!

"Tehdy mě navštívili dva přední členové činohry Narodního divadla, paní Hlaváčová a pan Munzar, a jako ministra kultury mě přímo zapřísahali, abych proces vrůstání sklepního divadla, které tenkrát hrál pan Donutil, do Národního divadla nedopustil, abych ho zastavil," komentoval tehdejší bouřlivé časy exministr Milan Uhde v televizním cyklu Neobyčejné životy.

Čas naštěstí ale obrousí všechny hrany a tak po letech naschválů a nenávisti se Donutil s Munzarem usmířili. Tedy alespoň podle verze mladšího z bývalých rivalů. "S panem Munzarem jsme si sedli ke stolku, dali si kávu. Všechno jsme si vypovídali, došlo ke krásnému porozumění a mávnutí rukou," popsal okamžiky smíření Donutil v jedné z relací Českého rozhlasu.



Přečtěte si
claudie77
23. 2. 2018 • 01:15

Donutil je odporny tvor! 🙈

bernadette
15. 4. 2017 • 14:29

"Pavel Zedníček se narodil na kovárně v Hošticích-Herolticích na Vyškovsku. Vyrůstal v kolonii baťovských domků ve Zlíně." - tolik praví ČSFD. To sever Čech asi nebude

ivoadler
10. 3. 2017 • 11:32

Na Donutilovi se mi líbí, jak umí všechno podat a vysvětlit. Udělal si z toho živnost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.