Ťukněte si s celebritou! Herečka Zlata Adamovská slaví 58 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herečka Zlata Adamovská slaví 58

Zlata Adamovská dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Zlata Adamovská dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.  (Foto: Jiří Hadač)

58. narozeniny dnes slaví herečka Zlata Adamovská. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

V patnácti letech byla Zlata Adamovská přijata na konzervatoř a již při studiu přicházely první role v televizi i ve filmech. Prvním manželem se v jejích dvaceti letech stal novinář Vadim Petrov. Svazek vydržel tři roky. V televizi byla herečka Zlata Adamovská poprvé k vidění v jedné epizodě seriálu 30 případů majora Zemana a v oblíbené pohádce Princ a Večernice ztvárnila jednu ze tří princezen.

Ve filmu Mladý muž a bílá velryba byla na počátku své kariéry obstojně oceňovaná. Zlatá éra herecké dráhy Zlaty Adamovské přišla na přelomu 70. a 80. let. Diváckou oblíbenost jí přinesla zejména role v seriálu Sanitka. Hostovala v řadě divadel, ale stálé angažmá přijala až později v Městských divadlech pražských. 90. léta jí přinesla roli zpěvačky Evy Adamové v seriálu Hříchy pro pátera Knoxe, se kterou přišla další vlna popularity.

V současné době se Zlata Adamovská udržuje v povědomí diváků svou rolí v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje poměrně výraznou postavu - doktorku Bělu Valšíkovou. Nevěnuje se jen herectví, svůj hlas například již ve více než dvaceti filmech propůjčila herečce Meryl Streep. Druhým manželem Zlaty Adamovské byl publicista, spisovatel a politik Radek John. Má s ním dceru Barboru a syna Petra. Manželství s Johnem se ale rozpadlo v roce 2010. Jejím dalším manželem se stal v roce 2013 herec Petr Štěpánek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.