Tajemství Peckové (55): Její dcera neumí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství Peckové (55): Její dcera neumí...

Dagmar Pecková
Dagmar Pecková (Foto Aha! – David Kundrát, showpix.cz)

Když se chce Dagmar Pecková (55) domluvit se svou patnáctiletou dcerou Dorotheou, musí s ní komunikovat německy! Dcera světoznámé české operní pěvkyně totiž neumí ani slovo česky. Za vše může matka, která ji v útlém věku opustila!

„S manželem a dětmi žijeme v Německu, kam jsme se za ním před lety přestěhovali. Synovi Theodorovi bylo tehdy pět (dnes 20), tak ještě zvládá mluvit česky. Horší je to s dcerou, která nemluví, ani nerozumí,“ postěžovala si deníku Aha! Pecková.

„Chtěla jsem ji naučit mluvit česky, což jsem prvního půl roku po jejím narození také dělala. Pak jsem ale na měsíc musela odcestovat do Ameriky a přestala mi rozumět, tak s ní mluvím německy,“ svěřila se Dagmar, která má občas také problémy s češtinou.

„Když přijdu na jeviště a mám začít zpívat česky, mám velký problém. Neustále mi tam skáčou německá slova,“ přiznala operní diva, která momentálně chystá velký revuální program Wanted v pražské Lucerně. „Naštěstí máme ale dost času na přípravu, takže doufám, že se to bude divákovi líbit,“ dodala Pecková s tím, že premiéra je 12. dubna. V plánu má celkem 17 představení.

Manžel je německý muzikant
Dagmar Pecková je provdaná za německého hudebníka a pozounistu Klause Schiessera (52), s nímž má patnáctiletou dceru Dorotheu. Otcem o pět let staršího Theodora je violoncellista Aleš Kaspřík (55).



Přečtěte si
tenerife
8. 3. 2017 • 12:40

Máte pravdu,připadá mi to trochu zvláštní,mám ana měsíc odjede a dítě pak jí už nerozumí, malé děti jsou na učení jazyků dosti tvárné, sama jsem tím prošla,hlídala mě babička Italka,abych nemusela do jeslí,s ní jsem mluvila italsky,máma přišla z práce,tak se mluvilo česky i s babičkou,která se česky naučila,ono se jen musí chtít,asi paní Peková na to neměla čas.....

dandova
8. 3. 2017 • 09:06

anka

anka
8. 3. 2017 • 02:43

je mi moc lito, ze vami nekdo pohrda....

ivoadler
7. 3. 2017 • 15:13

Což čeština, ale kdyby se dcera nedala na kumšt, to by byla tragédie.

gaja24
7. 3. 2017 • 14:20

Asi je každého věc jak vede své děti, ale připadá mi hloupé, že dcera paní Peckové se nenaučila česky, protože na měsíc odjela, když byla malá. To jestli je člověk hrdý na svůj mateřský jazyk buď v sobě máme nebo nikoliv. Jsou lidé, kteří velkou část svého života žili v zahraničí a mluví po 20 i více letech, že to nepoznáte. Jsou naopak lidé, kteří jsou v zahraničí 2 - 3 roky "a s mluvením v českém jazyce mají problém". Důležité je, abychom jednou nepohrdali sami se sebou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.