Zdrcující fotogalerie: Takhle zabíjí meningitida! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zdrcující fotogalerie: Takhle zabíjí meningitida!

Malý Harry meningitidě podlehl...
Malý Harry meningitidě podlehl... (Foto: ara)

Srdcervoucí fotografie zveřejnili Louise a John Donneovi, kteří ztratili syna. Jejich osmiměsíčního Harryho zabila meningitida typu B. Rodiče si zpočátku mysleli, že jde o pouhé nachlazení, bohužel tomu tak nebylo…

Rodiče si nejprve mysleli, že chlapec je pouze nachlazený, ale brzy zjistili, že to je omyl. Jejich synek onemocněl meningitidou typu B. Harryho tělíčko se téměř zdvojnásobilo a objevila se děsivá fialová vyrážka.

Infekce poškodila chlapcův mozek, nastala mozková smrt. Rodiče mohli Harryho nechat dál přežívat na přístrojích, ale další utrpení synkovi nepřáli. Hrozilo totiž riziko infarktu. Povolali tedy kněze, když chlapec dostal poslední pomazání, nechali ho rodiče odpojit od přístrojů. Jjejich malý chlapeček jim zemřel v náruči.

Harryho rodiče zveřejnili srdcervoucí fotografie, aby upozornili na riziko, které meningitida představuje. „Meningitida pustoší dítě před vašima očima. Je to neuvěřitelné, co dělá. Ona vás užírá…,“ uvedl zdrcený táta pro britský DailyMail. „Moje nejhorší noční můra se stala skutečností,“ dodal a zveřejněnými fotografiemi apeluje na ostatní rodiče, aby nechávali své děti proti meningitidě očkovat.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.