Nádor to nebyl! Dívka (5) porodila chlapce císařem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nádor to nebyl! Dívka (5) porodila chlapce císařem

Lina Medina je nejmladší mámou na světě!
Lina Medina je nejmladší mámou na světě! (Foto: Flickr)

Příběh Liny Mediny zní naprosto neuvěřitelně. Když ji jako pětiletou přivedli rodiče poprvé do nemocnice s nafouklým břichem, obávali se nádoru. Lékařské testy prokázaly, že realita je úplně jiná. Vše ukazovalo, že je dívenka z peruánské vesnice Ticrapo těhotná. Doktor Gerardo Lozada tehdy Linu vzal a odvezl jí za specialisty až do hlavního města. Jenže v Limě jeho nález potvrdili, dívka byla skutečně těhotná.

Když 14. května 1939 porodila, bylo jí pouhých 5 let, 7 měsíců a 21 dnů, Lina se tak stala nejmladší doloženou matkou na světě. Vzhledem k tomu, že její pánevní oblast byla příliš malá, přišel její syn na svět císařským řezem. Chlapec po porodu vážil 2,7 kg a dostal jméno Gerardo po lékaři, který se o Linu staral.

Její příběh se může zdát smyšlený, ale lékařské záznamy byly několikrát prověřeny a závěr byl vždy stejný. Její případ poprvé zveřejnil Dr. Edmundo Escomel v La Presse Médicinale. Podle něj dívka prošla předčasnou pubertou, první menstruaci prý měla už v 8 měsících.

Kdo je otcem jejího dítěte se veřejnost nikdy nedozvěděla.  Policie zatkla Linina otce, ale pro nedostatek důkazů ho musela pustit. Dr. Lozada nicméně naznačil, že sama dívenka neměla tušení, kdo jí to udělal, nikdy mu totiž nedokázala dát jasnou odpověď.

Malý Gerardo nejprve vyrůstal jako Linin bratr, ale v deseti letech se dozvěděl pravdu. Obou dětí se ujal Dr. Escomel. Lině sehnal práci, aby mohla synovi zajistit kvalitní vzdělání. Gerardo podlehl ve 40 letech leukémii. Dnes Lina živoří v jedné z chudinských čtvrtí města Limy, je jí 83 let a s novináři už nekomunikuje.

 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.