Kolosální skandál na Oscarech: Špatná obálka, špatný vítěz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kolosální skandál na Oscarech: Špatná obálka, špatný vítěz!

Beatty a Dunaway dekorují špatného vítěze.
Beatty a Dunaway dekorují špatného vítěze. (Foto Reuters, ČTK, Profimedia.cz, repro youtube)

Vyvrcholení Oscarů se zvrtlo v nevídaný trapas, když byl nejlepším filmem nedopatřením vyhlášen muzikál La La Land namísto správného vítěze, dramatu Moonlight. Chyba byla na straně producentů Oscarů, kteří před oznámením hlavní kategorie omylem poslali na pódium špatnou obálku...

Na letošní vyhlašování cen Akademie se bude vzpomínat výhradně kvůli fiasku, které Oscary během 89 let své existence ještě nezažily! Slavné herecké duo Faye Dunaway (76) – Warren Beatty (79), kteří spolu před 50 roky nezapomenutelně ztvárnili lupičskou dvojku Bonnie a Clyde, totiž chybně oznámili, že nejlepším filmem je La La Land!

2 minuty
Chyba však nebyla na jejich straně. V zákulisí totiž nedopatřením od agenta PriceWaterhouseCoopers, firmy už 80 let zajišťující administrativní chod oscarů, obálku obsahující jméno vítězky kategorie Nejlepší herečky v hlavní roli. Tou byla Emma Stone (28) z La La Landu, což se však v tu chvíli ještě nevědělo.

Na jeviště tak nakráčeli nadšení tvůrci muzikálu (celkem posbíral 6 zlatých sošek, nejvíc ze všech – pozn.red.) a začali děkovat. Na kardinální přehmat se přišlo až po dvou minutách, kdy přišel muž se sluchátky a správnou obálkou. „Stala se chyba. Nejlepším filmem je Moonlight. Ne, tohle není vtip, pojďte sem, vyhráli jste vy!“ zahlásil do mikrofonu hlavní producent La La Landu Jordan Horwitz a soškou ukazoval do míst, kde seděli tvůrci Moonlightu.

„Nesnažili jsme se být vtipní, v obálce bylo napsáno Emma Stone, La La Land,“ omlouval se záhy Warren Beatty. Což záhy stvrdila i produkce: „Hluboce se omlouváme všem, kterých se to dotklo. Hluboce toho litujeme a zjišťujeme, jak se to mohlo stát.“ Moderátor večera Jimmy Kimmel z toho však vyvodil osobní zodpovědnost. „Já věděl, že tuhle show zkazím. Slibuji, že se sem už nevrátím!“ vtipkoval.

Vítězové hlavních kategorií

Film: Moonlight (líčí dětství a dospívání černošského gaye v drogové čtvrti v Miami)
Režie: Damien Chazelle (La La Land)
Herec v hlavní roli: Casey Affleck (Místo u moře)
Herečka v hlavní roli: Emma Stone (La La Land)
Herec ve vedlejší roli: Mahershala Ali (Moonlight)
Herečka ve vedlejší roli: Viola Davisová (Fences)
Cizojazyčný film: Klient (Írán)
Nejlepší animovaný film: Zootropolis: Město zvířat
Celovečerní dokument: O.J.: Made in America

5 + 1 zajímavost z Oscarů

1/ Tajemná Goslingova sexbomba: Je to jeho ségra!
Diváci se pídili po tom, kdo je tajemná prsatice po boku Ryana Goslinga (36). Šlo o jeho sestru Mandi, jíž herec, který nakonec na Oscara nedosáhl, vyvedl místo partnerky Evy Mendes (42).


2/ Salma Hayek (50): K čemu podprsenku?
Na Oscara nebyla ani nominovaná, přesto se Salma Hayek (50) stala jednou z vítězek večera. Byla totiž jednou z nejpůvabnějších dam večera a v černé róbě od Alexandera McQueena ukázala, že ani ve svém věku nepotřebuje podprsenku!

3/ Účes večera: Halle Berry
Na Oscarech se bedlivě sledují i dámské účesy. A zatímco Halle Berry (50) předvedla s divokým afrem, když už ne nejhezčí, tak jistě nejoriginálnější sestřih.

Nejhorší vlasy
Dakota Johnson (27, Padesát odstínů...)


4/ Mel Gibson (61): Poprvé ukázal syna
Je jako stroj na plození dětí, má jich devět a sedm z nich jsou kluci! Mel Gibson (61) na Oscarech ukázal na displeji svého mobilu toho nejmladšího, 5týdenního Larse, jehož maminkou je mladičká Rosalind Ross (26).

5/ Nicole Kidman neumí tleskat!
Zaujala nejen zlatou róbou od Armaniho... Nicole Kidman (49) totiž kamery ukázaly ve chvíli, kdy místo decentního potlesku plácala o sebe dlaněmi se zběsile propnutými prsty. „Copak právě přišla z manikúry? Ukažte jí někdo, jak se běžně tleská!“ strefovali se do ní lidé na sociálních sítích.

+ 1
Pozdvižení na generálce: Kameru rozdrtil mrakodrap!
Do začátku slavnostního večera chybělo pár hodin, když se divadlem ozvala obří rána. Během generálky se totiž zřítil model mrakodrapu, jedna z rekvizit na pódiu! Při pádu rozbil kameru a roztrhl oponu, nikdo naštěstí v té chvíli nebyl na scéně...



Přečtěte si
st.rec
28. 2. 2017 • 08:28

Kolosální je jak umělci porozuměli politice a poznali kdo-co je špatně a špatný a sami neudělali chybku! Já smíchy neudržel svěrač.

dandova
28. 2. 2017 • 08:26

Mně to spíš přijde, že nestačili zareagovat na rychlou změnu výsledku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.