Mládkovi šlo o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mládkovi šlo o život!

Ivan Mládek
Ivan Mládek (Foto Aha! – Karel Kopáč, Martin Pekárek)

Ivan Mládek (75) byl v mládí pěkný dobrodruh. Mohl za to jeho otec, který neváhal a bral svou pětičlennou rodinu na túry do Tater. Jedna z těchto dovolených se zpěvákovi málem stala osudnou.

Mládkův nejvyšší výstup byl na Lomnický štít. Dnes už si z výletu mnoho nepamatuje, jedna věc mu však utkvěla v paměti.  „Pamatuji se jen, že jsme lezli po plotnách a že na nás nějací horolezci nad námi uvolnili kameny. Tenkrát nám šlo dost o život. Jeden balvan se odrazil těsně vedle sestry,“ prozradil zpěvák pro Právo.

Takovým malým dobrodružstvím ale pro Ivana byla v podstatě každá rodinná cesta do Tater. „Spali jsme většinou ve stanu, v autě, jen vzácně v nějakém penziónu. I když na tom naši nebyli finančně špatně, v těch pár hotelech, co v Tatrách stály, se místo nenašlo, a když ano, tak většinou jen pro rekreanty ROH, vyznamenané pracovníky, školy a podobně. Táta jinak nikdy žádnou organizovanou rekreaci nepodstupoval, vždycky všude jezdil na divoko – „na blind“,“ dodal hudebník.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.