Další tajemství jasnovidky Baby Vangy: Nacházela dávno zmizelé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Další tajemství jasnovidky Baby Vangy: Nacházela dávno zmizelé!

Baba Vanga
Baba Vanga (Foto Aha! – Monika Brabcová, ara)

Když jsme v listopadu vypátrali příbuzného (prasynovec) legendární nevidomé jasnovidky Baby Vangy (†85), Marina Dobreva (75), rozhodl se naše čtenáře varovat. Je totiž přesvědčený, že kvůli proroctví jeho příbuzné hrozí teroristický útok pražskému Vyšehradu! Nyní jsme se potkali znovu a dozvěděli se další pozoruhodnou informaci – Baba Vanga prý dokázala napsat přesnou adresu, kde se nachází pohřešované osoby.

Číst z ruky se učil původně kvůli dívkám – aby měl důvod je držet za ruce. Tehdy žil Marin Dobrev (75) ještě v Bulharsku. A i když se jeho babička věnovala bylinkám, netušil ještě, že je příbuzný slavné jasnovidky Baby Vangy. To, že je babiččinou sestřenicí, se dozvěděl až mnohem později. I když sám vize nemá – věcem mezi nebem a zemí se věnuje přes 55 let. Je totiž mistrem ve svém oboru – ve čtení z ruky. S tím objíždí ezoterické festivaly a má úspěch – ženy na něj stojí fronty a píšou se do pořadníku!

Nedělní Aha! Marina Dobreva vypátralo loni na podzim na Astrovíkendu v Praze, na Výstavišti v Holešovicích. Tehdy se rozhodl svěřit se se svými obavami. Vzpomněl si totiž na jedno z proroctví své příbuzné, že „za nějaký čas se nad Prahou bude rybařit“, což propojil s proroctvím jednoho plzeňského jasnovidce, které znělo: „Vyšehradu hrozí zkáza. Mám obavy, že by se nějaký útok mohl odehrát právě v tunelech pod Vyšehradem. Proto bych doporučoval, aby v nich už teď byla nejvyšší ostraha,“ prohlásil na podzim.

Pátrání po ztraceném synovi
Minulý víkend jsme Marina Dobreva potkali znovu a zjistili další zajímavost o Babě Vanze. Měla prý výborné výsledky v případě hledání pohřešovaných osob – uměla říct dokonce přesnou adresu, kde se dotyčný nachází! „Tehdy jsem žil ještě v Bulharsku. A moje kamarádka – mimochodem nejhezčí blondýna v okolí, mi vyprávěla, jak u Vangy hledali jejího bratra,“ prozradil. „Ten odjel na Balkánské hry do Istanbulu a už se nevrátil. Maminka a sestra o něm několik měsíců neměly žádnou zprávu a vůbec nevěděly, co s ním je,“ doplnil.

Protože běžnými prostředky se bratra, který byl reprezentantem Bulharska v basketbalu, vypátrat nepodařilo, vydaly se za Babou Vangou, která byla nesmírně populární – a stály se na ni fronty. Měla totiž ohromné výsledky – plnilo se jí 85 % všech předpovědí! S sebou vzaly jen jeho fotografii. Jakmile po dlouhém čekání přišly na řadu, nestačily se divit – výsledek je totiž šokoval. „Vanga vzala fotografii do ruky, požádala o list papíru a o tužku. Podívala se na fotku, dostala se do transu, obrátila oči v sloup, bylo jí vidět bělmo. To ona uměla velmi dobře – dostávat se do transu za bdělého stavu,“ vysvětluje Marin Dobrev.

„Řekla jim, že žije v patrovém domku s předzahrádkou s růžemi a krásným litinovým zábradlím. A pak najednou vzala tužku a na papír napsala přesnou adresu,“ prozradil.
Byl tam, 
kde Vanga řekla
Jen díky Babě Vanze tak matka našla svého ztraceného syna a sestra svého bratra – ukázalo se totiž, že emigroval z Istanbulu do Francie. „Přes bulharského kulturního atašé mu poslaly na onu adresu dopis a on jim odpověděl! Zkontaktovaly se s ním a zjistily, že je v pořádku. Nechtěl se ale už vrátit do Bulharska a zůstal tam,“ zakončil příběh, který se zatím nikde neobjevil – dostal se k němu totiž z první ruky.
I když pochází z Bulharska, žije u nás Marin Dobrev řadu let. Přijel studovat kunsthistorii a už tu zůstal. Celých dvacet pět let pak pracoval na památkové péči v Pardubicích a jako památkář byl známý po celém kraji. Čtení z ruky se naplno začal věnovat ve chvíli, kdy ovdověl a vedle dvou větších dětí měl ještě malého syna. S Vangou se osobně nesetkal, avšak jeho sestřenice, od které se dozvěděl o tom, že jsou příbuzní, ano. „Byla osobně u Vangy, která moji matku dokonce označila za příbuznou, kterou má nejblíž zapsanou v srdci,“ prozradil Dobrev.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.