25 dnů po pohřbu Pavlaty: Náhlá smrt bratra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

25 dnů po pohřbu Pavlaty: Náhlá smrt bratra!

Zemřel jeho mladší bratr!
Zemřel jeho mladší bratr! (Foto Aha! – Jakub Poláček, Alexandr Malachovský)

Rodina ještě nestačila oplakat odchod herce Michala Pavlaty (†71), který 21. ledna podlehl rakovině, a už jim srdce svírá další bolest. Pouhých 25 dní po starším bráchovi náhle zemřel nejmladší Jan (†63). „Nemůžu se z toho vzpamatovat,“ řekl deníku Aha! prostřední z bratrů Josef (67).

Ani se tomu nechce věřit. Jan Pavlata byl ještě 27. ledna na Michalově pohřbu. Seděl ve strašnickém krematoriu v první řadě, hned vedle Josefa. Dodávali si v ten smutný okamžik vzájemně sílu, vzpomínali na brášku Míšu a s těžkým srdcem přijímali kondolence od stovek jeho kolegů. Nikoho by ani ve snu nenapadlo, že Janovi zbývá už jen pár dnů života.

Josef je z ran osudu, které jdou tak nepochopitelně rychle po sobě, na dně. „Bylo to strašně náhlé. Víc vám skutečně neřeknu. Nezlobte se, nemohu o tom mluvit,“ řekl zlomeným hlasem se stopami slz. Neumí si vysvětlit, co se vlastně stalo. Janovi podle všeho 15. února naprosto nečekaně selhaly vnitřní orgány. Ve středu se s ním rodina navždy rozloučila. Je to pro všechny obrovská rána. Kritizoval Krause
Josef Pavlata, který tu jediný zůstal ze tří bratrů, se do roku 1990 živil jako kulisák, rekvizitář a pak i hudebník. Byl také senátorem a až do roku 2015 členem Rady České televize.

Kritizoval pořad Uvolněte se, prosím Jana Krause (63) pro nevyváženost dílu, ve kterém vystupovala Helena Vondráčková (69) a předmětem rozhovoru byl soudní spor s Martou Kubišovou (74) ohledně neuskutečněných koncertů. Pavlatovi se nelíbilo, že moderátor nedal příležitost reagovat druhé straně.



Přečtěte si
ivoadler
25. 2. 2017 • 11:07

Vidím, že rodině Pavlatů ten antikomunismus vynášel. Až do roku 2015 členem Rady české televize, to jde.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.