Mynář hýčká svou Alex: Vila s wellness a vinotékou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mynář hýčká svou Alex: Vila s wellness a vinotékou!

Mynář s manželkou Alex.
Mynář s manželkou Alex. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Kdo nosí nos nahoru, nejspíš zakopne... To platí o Zemanově kancléři Vratislavu Mynářovi (49) a jeho velkopanské přestavbě kdysi elegantní, prvorepublikové vily. Dům v pražských Strašnicích změnil za jistě mnoho set tisíc svou tvář. Podle architektů, jež oslovilo Aha!, ale k horšímu!

Památkáři se nejspíš cukali jako po zásahu elektrickým proudem, nakonec ale hradnímu kancléři Mynářovi a jeho manželce Alex (33) štempl dali. Jejich stanoviskem pak započala důkladná rekonstrukce někdejší stylové vily, při níž pan domácí nenechal cihlu suchou. „S těmi novými vikýři na půdě měli památkáři docela dost velký problém,“ nechal se už před časem slyšet jeden z Mynářových zedníků, který byl svědkem kontrol úředníků. Jenže, jak řekli deníku Aha! dva nezávisle na sobě oslovení architekti, způsoby, jak »překecat« památkáře, existují. „Lze to legálně, to znamená vytrvat, ale i nelegální cestou. Tu si domyslete sami,“ řekl Aha! architekt Tomáš Bernášek.

Koupil podezřele lacino
Zda se památkáři ohnuli před Mynářovým vlivem nebo jeho peněženkou, těžko soudit. Jisté je, že Zemanův kancléř koupil velkou vilu s pozemkem podezřele lacino. Dal za ni 5,5 milionu korun, což je částka, za níž v Praze pořídíte byt 3+1 na lepší adrese. Zajímavá je také okolnost nákupu. Mynář vilu získal od advokáta Víta Širokého, který mimo jiné obhajoval odsouzeného kmotra Romana Janouška. Ceny srovnatelných nemovitostí v lokalitě pražských Strašnic se přitom pohybují kolem 10 milionů korun a výš.

Aha! : Jak hodnotíte proměnu?

Architekt Tomáš Bernášek: Provinění? Střecha!
„Ze své praxe vím, že pokud investor vytrvá a řešený objekt není kulturní památkou, lze památkáře přesvědčit o ledasčem. Obecně by ale památkář měl trvat na zachování celkového rázu stavby, neměla by tedy být narušena základní hmota stavby (tvar střechy, balkony, terasy, materiály apod.). Podle těchto zásad tedy vidím několik zásadních provinění proti obecným zásadám, a to zateplení domu, ačkoli to běžně památkáři nepovolují. A dále byl změněn tvar střechy a materiál střešní krytiny.“

Architekt Petr Kučera: Degradovali to na průměr
„Výsledek mi nepřijde tak otřesný, viděl jsem mnohem děsivější případy. Je vidět, že nějaký architekt nad tím alespoň nějak přemýšlel. Škoda je té stržené terasy, měla pěkné zábradlí. No a ještě jak ten arkýř změnili, zaoblené rohy nahradila kolmá hrana, to se také moc nepovedlo... Původně to byl velmi elegantní dům, určitě by šel opravit s citem a lépe. Když dům není památkově chráněný, závisí fakticky pouze na vkusu majitele, co udělá. A ten tady holt kvalitní stavbu degradoval na průměrnou.“


Chyby podle odborníků
*Zateplení fasády, což změnilo hmotu stavby.
*Jiný tvar střechy a materiálu střešní krytiny.
*Změna charakteru výplní otvorů (oken a dveří ve fasádě), tedy jejich členění a způsobu otevírání.
*Demolice sloupové terasy, která byla součástí původního konceptu a charakteru domu a citelně teď chybí.
*Šambrány (orámování) okolo oken jsou jen na »efekt« a asi byly přidány na základě »odborného« přání investora.
*Výsledkem je vila, která by podle odborníků patřila spíš na předměstí Berlína než do pražských Strašnic.

Wellness s vinotékou
Pod zbouranou terasou vyrostl uzavřený prostor, kde budou mít Mynářovi wellness. Zrelaxovat se od práce budou moci ve vířivce a sauně. „Žádný bazén tam nebude, je to jen malý ochlazovací bazének po saunování,“ uvedl kancléř. Prostor bude navazovat na vinotéku.

Alex Mynářová je těhotná: Více čtěte zde >>>



Přečtěte si
AliAlice
30. 4. 2019 • 15:29

Stačí se podívat na ten samolibý výraz křupana,a víme,kolik bije...
 

vigela
26. 2. 2017 • 15:34

Ona je velmi hezká a docela sympatická, jeho ale absolutně nemůžu - je takovej prkennej panák, jemuž všechno prochází. Peníze jim nezávidím, ať mají třeba zlatý lajntuchy, ale ať neničí hezkou architekturu.

bursik
26. 2. 2017 • 12:53

Nova doba jen zviditelnila pocet eskortek.Drive stranik a proletar nesmel ukazat co nakradl ,inkognito pouzival svazacky .Dnes stary ,seredny nebo zlodej to je ta spravna partie !! tupolevky davaji vse na odiv a ostatnim poradne ,,vyzrat,, nemusi pracovat a Janda,Gott ,Janecek - pedofilove u ZDS zacnou lakat deti na cokoladku !

borka30
26. 2. 2017 • 12:07

Nezáviďte a běžte pracovat a ne sedět u počítače a kritizovat. Je vidět, že jsou spolu šťastní a tak to má být.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.