Jiří Korn: Když se dojme, pláče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Korn: Když se dojme, pláče

Helena Vondráčková a Jiří Korn společným albem oslavili třicet let své spolupráce.
Helena Vondráčková a Jiří Korn společným albem oslavili třicet let své spolupráce. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Zpěváci Helena Vondráčková (59) a Jiří Korn (57) pokřtili výběrové album svých největších hitů, pojmenované podle toho posledního – Těch pár dnů! „Ta písnička má krásný text Zdeňka Borovce, u kterého se vždycky dojmu,“ přiznal Korn na křtu v Arcotelu Teatrino, kam kromě obou slavných interpretů přišly třeba i Jiřina Bohdalová, Jitka Zelenková, Ilona Csáková či Jitka Asterová.

„A když se Jirka dojme, tak prý pláče!“ smála se Asterová, která akci moderovala. A co se dělo po křtu? Slavily se narozeniny!

„S Jirkou Kornem jsem se poprvé potkala někdy v sedmdesátých letech, točili jsme spolu televizní film, který nakonec ani jeho tvůrci nedokončili,“ vzpomínala na začátky spolupráce Helena Vondráčková. Od té doby vznikla za třicet let řada hitů – jako Každá trampota má svou mez či Slunce – a ty všechny našly své místo na albu vydavatelství Supraphon Těch pár dnů. „Písničky jsem ale vybírala já, Jirka hrál golf,“ smála se Helena, jejíž výběr pokřtil režisér Jiří Adamec.

„Když jsem přemýšlel, proč si jako kmotra vybrali mě, uvědomil jsem si, že jsem vlastně zbyl. Janko Roháč, Honza Bonaventura a řada dalších, kteří s Helenou a Jirkou ty legendární písničky pro televizní pořady točili, už nejsou mezi živými,“ smutnil Adamec.

Křest duetů však nebyl jedinou událostí toho dne! V sobotu totiž slaví padesáté sedmé narozeniny Helenina kamarádka Jitka Zelenková, a tak se »Zelenina«, »Bohdalka« a »Asterka« s Helenou a jejím manželem Martinem Michalem přesunuly do malebné restaurace pod vyšehradskou skálou, kde narozeniny pořádně oslavily!

7.6.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.