Vendula Křížová v pokušení: Propadne opět závislosti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vendula Křížová v pokušení: Propadne opět závislosti?

Vendula Křížová věří, že už se k cigaretám nevrátí.
Vendula Křížová věří, že už se k cigaretám nevrátí. (Foto Martin Sekanina, Lenka Hatašová, Zbyněk Pecák, Daniel Černovský, Machan, Souček, Pátek, TV Prima, archiv Blesku)

Zbavit se závislosti na kouření je obtížné a řada herců to má ještě těžší. Někteří ho totiž podobně jako Vendula Křížová (44) mají přímo v popisu práce.

Ve hře Třetí do páru ztvárňuje Vendula Křížová hned čtyři různé ženy. Střídá proto nejen kostýmy, každá „její žena“ musí mít i odlišný charakter. Jakmile se Vendula vtělí do role Samanthy, zapaluje si cigaretu. Jsou to přitom dva roky, kdy v civilu vykouřila svou poslední…

„Musím přiznat, že se u toho dusím. Jak člověk není zvyklý šlukovat, tak se mi z toho vždycky točí hlava. Vždycky říkám Lukymu (Lukáši Rousovi, pozn. red.), když omdlím, tak mě odnes,“ prozradila herečka pro Sedmičku.

Křížové se povedlo skončit s kouřením až na několikátý pokus. Předtím kouřila od osmnácti a přestala vždy jen kvůli těhotenství a následnému kojení. Reálně proto hrozilo, že závislosti nyní znova propadne. Nestalo se však a vypadá to tedy, že herečka svůj boj vyhrála definitivně. Žádný zaručený recept na to jak skoncovat s kouřením, ale Vendula nemá. „K tomu člověk asi potřebuje správné rozpoložení. Musí přijít ta správná chvíle,“ dodává.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.