Maciuchová po rakovině: Vážná nemoc v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Maciuchová po rakovině: Vážná nemoc v rodině!

Herečku sužují starosti o milovaného tatínka.
Herečku sužují starosti o milovaného tatínka. (Foto pro Aha! – archiv rodiny Maciuchových, Olomoucký REJ, ara )

Po roce má Hana Maciuchová (71) opět velké starosti! Před rokem touto dobou bojovala s rakovinou prsu, nyní se podle informací deníku Aha! pere s nespecifikovanou vážnou nemocí její tatínek Josef Maciuch (97). Dcera proto poslední týdny tráví u jeho lůžka!

„Hanička je teď neustále u táty, protože na tom není dobře. Do Prahy se vrací pouze za prací a pak zase jezdí do Olomouce,“ řekl deníku Aha! jeden z blízkých kolegů Maciuchové. Sama herečka o tom nechtěla mluvit.

Nakonec ale zaslala deníku Aha! zprávu: „O našeho tatínka se v Olomouci dominantně stará naše sestra Silvie.“ Více se k aktuálnímu dění ve své rodině nechtěla vyjadřovat. „Jde o soukromou záležitost, respektujte to, prosím,“ dodala herečka s tím, že žádné pracovní závazky neruší a všechny nasmlouvané termíny se snaží dodržet. Podlomené zdraví
Uznávaný regionální herec, dramaturg a režisér Josef Maciuch oslavil v lednu 97. narozeniny. Se zdravotními potížemi se vzhledem ke svému věku potýká už několik let, v posledních týdnech se ale jeho stav podle našich informací zhoršil. Maciuchová se delší čas o svého otce starala např. v roce 2010. „Byla jsem několik týdnů s tatínkem a pečovala o něj, nebylo mu dobře,“ svěřila tehdy Aha! herečka.

Osobnost regionu
Josef Maciuch po 2. světové válce založil ve Šternberku Jednotu divadelních ochotníků. Uplatnil se v ní nejen jako režisér a herec, ale také coby dramaturg. V roce 1948 založil soubor Mrštík, v 50. letech pak divadelní kroužek Moravských železáren.



Přečtěte si
ivoadler
23. 2. 2017 • 10:25

No pokud se dožije stejného věku jako táta, tak tu ještě nějaký pátek bude zaclánět. A hrát do posledního dechu. To by jeden neřek´, co dělá slivovice.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.