Jana Šulcová (70): Útěk ze špitálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Šulcová (70): Útěk ze špitálu!

Jana Šulcová se obejde již bez chodítka.
Jana Šulcová se obejde již bez chodítka. (Foto Aha! – Martin Hykl a Marek Pátek)

Pobyt na Klinice rehabilitace FN Motol šel Janě Šulcové (70) tak k duhu, že utekla z nemocnice dva dny před ukončením hospitalizace. A namířeno neměla domů, ale rovnou na divadelní prkna.

„Už jsem nepotřebovala berle ani chodítko, a tak jsem si řekla, že dávno naplánované představení v Divadle u hasičů rušit přece nebudu,“ vysvětlila herečka. V pátek tak odehrála komedii Velký holky nepláčou, kde má hlavní roli. „Udělalo mi to náramně dobře. V té hře se pořád pohybuju, takřka lítám, a páteř ani jednou nezabolela, vůbec nezazlobila,“ popisuje radostně  Šulcová.

V nemocnici byla po po pádu na zledovatělý chodník, při kterém došlo ke zúžení páteřního kanálku. „A teď je ze mne zase čiperka,“ usmívá se Šulcová, která se po představení do Motola zase pokorně vrátila. V nemocnici si pobyla čtrnáct dnů až do nedělního večera. „Dvakrát denně jsem tam měla fyzioterapii a dávali mně docela slušně do těla,“ říká.  

Tento měsíc bude prý doma ještě odpočívat. Jenom v pátek hraje v Divadle bez zábradlí ve hře Tři muži na špatné adrese. „Od března bych už ale zase ráda učila na Mezinárodní konzervatoři a chystám se také podepsat smlouvy na tři filmy. Snad do té doby nikam nespadnu a nic si nepochroumám,“ doufá herečka.

Jana: Musím doma cvičit
„Cvičit musím i doma, dneska už to mám za sebou,“ říká Jana, která už zase může se svým pejskem chodit čiperně na procházky. „S tím chodítkem to bylo hrozný,“ přiznává.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.