Županič se může radovat: Taková nabídka se neodmítá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Županič se může radovat: Taková nabídka se neodmítá!

Ladislav Županič přijal nabídku snů.
Ladislav Županič přijal nabídku snů. (Foto: Alexandr Malachovský, Martin Hykl, Ladislav Křivan, Petr Novotný, Petr Bělka, ara )

Ladislav Županič (73) získal minulý rok nejvyšší herecké ocenění, kterým je Cena Thálie za celoživotní herecko-pěvecké mistrovství. Teď se mu ale splnil i další sen. Byl totiž zvolen členem odborné poroty Cen Thálie v kategorii muzikál.

Herec nahradí odcházejícího Gustava Oplustila, který byl v této funkci patnáct let. „Přijal mě Vašek Postránecký a od té doby jsem tam zůstal, navzdory tomu, jací předsedové přicházeli a odcházeli. Jednoduše si mě přebírali,“ prozradil pro Sedmičku Oplustil, který zároveň přiznal, že se své pozice vzdává především kvůli věku.

„Vždyť už jsem měl devadesát roků. Cestovat do divadel po celé republice je dost únavné. A to i přesto, že se na svůj věk necítím. Holt je třeba pozvat mladší,“ řekl Gustav, který za sebe našel skvělou náhradu, což ho prý velmi těší.

„Navrhl jsem pana Županiče a celá komise a prezidium Herecké asociace to přijali. Láďa Županič samozřejmě taky. My jsme se znali už dřívějška a já si myslím, že je to pro něj celkem správné ocenění, protože se operetě a muzikálu věnoval celá léta. Deset let byl ředitelem Hudebního divadla Karlín a řekl bych, že je to správná volba,“ dodal legendární scenárista.



Přečtěte si
vigela
26. 2. 2017 • 15:14

Je to správná volba. Pan Županič je velmi sympatický, výborný herec a zpěvák a má v dané oblasti bohaté zkušenosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.