Ťukněte si s celebritou! Ivana Trumpová dnes slaví 68 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Ivana Trumpová dnes slaví 68

Ivana Trumpová dnes slaví narozeniny!
Ivana Trumpová dnes slaví narozeniny! (Foto: ČTK, archiv)

Úspěšná podnikatelka Ivana Trumpová potvrzuje existenci amerického snu. Díky pracovitosti, houževnatosti a elánu si nyní užívá mnohamilionové jmění. Cestu k němu započala výšlapem na zasněženou horu.

Odmala chodila totiž Trumpová s otcem lyžovat. Svůj první sjezd vyhrála již v šesti letech. Výborné výsledky ji neopustily ani při studiích na Karlově univerzitě, kterou absolvovala v oboru tělesné výchovy. V roce 1972 se stala členkou olympijského týmu. O rok dříve si vzala australského lyžaře Alfreda Winklemeiera, a získala tak zahraniční pas. V roce 1975 opustila normalizační Československo a emigrovala do Kanady, kde na ni čekala další lyžařská láska, George Syrovatka.

Rok po odjezdu do zámoří se s Winklemeierem rozvedla. Dlouho nepobyla ani se Syrovatkou; začala dělat modelku v New Yorku a Montrealu, kde se s ní seznámil obchodní magnát Donald Trump. Svatba přišla v roce 1979. Trumpová se po ní stala designérkou interiérů jeho impéria, navrhovala vnitřky mrakodrapů, hotelů i kasin. V roce 1990 byla zvolena hoteliérkou roku. Rozjela k tomu i vlastní firmy na prodej vůní, kosmetiky a doplňků. Pohádkové bohatství rozšířila i díky rozvodu s Trumpem, který přišel v roce 1992. Přilepšila si tehdy o zhruba 25 milionů dolarů.

Svatební veselí ji poté neopustilo ještě několikrát. V roce 1995 si vzala obchodníka Riccarda Mezzucchielliho. Rozvod přišel hned po dvou letech. Podobně dopadlo i manželství s o třiadvacet let mladším modelem Rossanem Rubicondim. Krátce poté se Trumpová zamilovala do francouzského obchodníka s uměním, Michaela Kennedyho. S Trumpem má Ivana tři děti – syny Donalda a Erica a dceru Ivanku.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.