Seriál První republika: Místo romantiky detektivka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Seriál První republika: Místo romantiky detektivka!

Přípravy před natáčením. Režisér vysvětluje záběry, vše musí být perfektně připravené.
Přípravy před natáčením. Režisér vysvětluje záběry, vše musí být perfektně připravené. (Foto Aha!: Robert Klejch)

Do Sadské u Nymburka se tento týden sjel filmový štáb, aby zde natočil scény z nočního klubu Ladylike pro druhou řadu seriálu První republika, která by na obrazovky měla vtrhnout už letos na podzim! Vypravili jsme se na místo natáčení a zjišťovali, co se v pokračování populární ságy bude dít. Změní se totiž nejen doba, ale i někteří herci!

V Sadské se natáčí ve staré vile, kde je do posledního detailu a rovnou v několika místnostech vybudován pánský noční klub. S dobovým nábytkem i všudypřítomným kouřem, který má ještě zvýraznit atmosféru „pochybného“ podniku. Natáčejí tu i hlavní hrdinové první série – Jiří Vyorálek (Jaroslav) a Ján Koleník (Vladimír).

Slovenský herec Ján Koleník zvládá češtinu skvěle – nikdo jej nedabuje. „Musím se přiznat, že češtinu jsem si opakoval průběžně, sleduji třeba vaše zprávy. Po měsíčním natáčení v ní ale ještě nejsem tak doma, jako jsem byl před třemi roky, ale pracuji na tom,“ usmíval se herec, který prozradil, že po vysílání první řady mu chodila řada dopisů od českých divaček, a to na krásných dopisních papírech. „Čeští diváci si seriálů víc váží a dokážou si od nich udržet takový ten zdravý odstup, což mi velmi imponuje. Na Slovensku jsou lidé bezprostřednější. Jak herce uvidí a chtějí mu projevit přízeň, tak po něm vyloženě křičí a oslovují ho jmény postav ze seriálů,“ prozradil herec, který je v dobových seriálech jako doma – mezitím totiž na Slovensku natočil seriál s názvem 1890. Ale čeká ho i příjemná změna – zahraje si detektiva ve slovenské kriminálce Za sklem. A jak odstartuje jeho postava ve druhé sérii? „Vladimír se ocitne v pasti. Bude muset řešit velmi závažné věci ve svém životě a to je pro herce velmi výhodná výchozí poloha,“ pochvaluje si herec.

Ve druhé sérii, která se točí na řadě míst republiky, nechybí ani zámek Ploskovice u Litoměřic, filmaři už ale točili i v Milovicích, na Slapech, ve Veltrusích nebo na Vyšehradě. Objeví se nejen nové postavy, ale promění se i některé hlavní. Nově si v seriálu zahraje Jitka Schneiderová, která převzala roli Goldy po těhotné Vlastině Svátkové. Proti první sérii bude také více dominantní kriminální linka. Naopak ta romantická se přesune na děti původních hrdinů, které vyrostly. A tak si zde zahrají například Anna Fialová (Irena Valentová) nebo Brigita Cmuntová (Eliška Valentová).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.