Rozloučení s Jarmilou Šulákovou (†87): Pohřeb bez fanfár! A s trapasem Bolka Polívky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rozloučení s Jarmilou Šulákovou (†87): Pohřeb bez fanfár! A s trapasem Bolka Polívky

Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková (Foto David Malík, Pavel Ryšlink, Jan Jonáš, Červena, Martin Přibyl, Zbyněk Pecák)

Bez okázalostí, přesně tak, jak by si legenda lidovek přála. Rodina a nejbližší přátelé se včera odpoledne naposledy rozloučili s národní umělkyní Jarmilou Šulákovou (†87) ze Vsetína. Z kolegů na komorní pohřeb dorazil jen herec Bolek Polívka (67), ale pozdě...

Obřad se konal v kostele Horního sboru Českobratrské církve evangelické. Padal hustě sníh, a proto se Polívka opozdil. Přijel s přáteli a přivezl kytici lilií skořicové barvy. Rozloučení již probíhalo a on je celou dobu sledoval z chodby kostela! „Nechtěl jsem už rušit,“ vysvětlil, proč nešel dovnitř, i když v lavicích bylo ještě místo. „Měl jsem štěstí, že jsme se potkali. Hlasem, duší a celou bytostí byla úžasná a mám s ní krásné zážitky,“ poznamenal.

Liturgie trvala 40 minut. Kromě kněze promluvil cimbalista Jan Rokyta. „Jarmila byla jako průzračná řeka. Její živou vodu ochutnaly miliony posluchačů. Dokázala rozdávat energii, potěšit, inspirovat, dát naději,“ uvedl.

Mezi smutečními hosty byl i starosta města Jiří Čunek. „Jarmila byla vztahově ryzí člověk. Pravá Valaška. Když někoho nemusela, vyhnula se mu, aby se nemusela přetvařovat. Když chtěla vyjádřit radost nebo smutek, našla pro to vždy vhodnou písničku. Byla to životní optimistka. Říkala, i když budu chodit blbě, pořád budu ještě dobře zpívat,“ řekl senátor.

Ke hrobu šla jen rodina
Z kostela byla rakev s ostatky Jarmily Šulákové vynesena na vůz, který je převezl na hřbitov. U hrobu dali mamince a babičce sbohem jen ti nejbližší.

Víte, že...
...veřejnost se s Jarmilou Šulákovou rozloučila již ve čtvrtek v kině ve Vsetíně?
...po revoluci odmítla vrátit titul národní umělkyně s tím, že ho dostala za plné sály, ne za politickou činnost?



Přečtěte si
pavucinka
18. 2. 2017 • 13:22

Jedna z mála, která dokázala zpívat od srdce.Strašné jsou ty cirkusové klipy, které mají nahrazovat podprůměrnou muziku a slabý zpěv. Tahle paní by nepotřebovala ani techniku.

bursik
18. 2. 2017 • 12:37

tak tak a babka mela hlas az do 80 let a poradila si i s publikem, ktere ani nevi co je lidovka -za minutku mela sjednany poradek ,klid a decka ok

bursik
18. 2. 2017 • 12:32

no a pan prezident i s ovcackem prileteli az po pohrbu do Bratislavy na pohreb jineho prezidenta-Kovace !!! A BP koupil kytku a nerusil celou zalezitost.Proc to dramatizujete - je to venkovsky buran, ale prijel nakonec a to je uzasne.Kolik kasparku nema ani tohle vychovani a v Praze jak prijdou nahastroseni pry na pohreb-spinave rifle i boty a udelaji calamadu -nedustojnou z kazdeho pohrebu ,katastrofa umrit v Praze jako VIP

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.