Zpěvačka lidovek Jarmila Šuláková (†87): Rozloučení si sama odzpívala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpěvačka lidovek Jarmila Šuláková (†87): Rozloučení si sama odzpívala!

Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková (Foto Aha! – Slávka Červená)

Královna lidové písně Jarmila Šuláková (†87) odešla za folklorními přáteli do nebe, přesto včera celé odpoledne zpívala Vsetíňanům. Její hlas zněl z pietního místa u městského úřadu i v kině Vatra, kde se uskutečnilo vzpomínkové odpoledne.

„Byla to valašská legenda, nespoutaná energie, celoživotní pokora k písni a touha zpívat,“ uvedl při vzpomínce cimbalista Jan Rokyta. Úctu jí přišlo vyjádřit více než 500 lidí. Na pódiu byly věnce a desítky květin. U obrazu zpěvačky, který namaloval Karel Hofman, drželi stráž mladí folkloristé. Věnec poslal i prezident Miloš Zeman (72) s manželkou. Vzpomínali na ni i ti, s kterými prožila nejkrásnější léta.

„Zpívaly jsme spolu celý život, točily v rozhlase. Budu na ni pořád vzpomínat,“ řekla Zdeňka Straškrabová (82). „Znal jsem ji od svých 25 roků. Velice si cením, že to byla zpěvačka, se kterou jsem mohl zpívat dvojhlasy,“ poznamenal zpěvák Josef Laža z Techniku. „Věděla, o čem zpívala, všichni jí to věřili. Dostala dar – silný hlas. Mým přáním je, aby tu zůstala s námi věčně, ve svých písních,“ promluvila cimbalistka Božena Děcká.



Přečtěte si
bursik
17. 2. 2017 • 09:10

to je slusnost a ucta k zemrele moc krasne v te arogantni dobe!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.