Ťukněte si s celebritou! Herec Jaromír Hanzlík slaví 69 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herec Jaromír Hanzlík slaví 69

Jaromír Hanzlík dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Jaromír Hanzlík dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto: Dalibor Puchta, ara)

69. narozeniny dnes slaví herec Jaromír Hanzlík. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Jaromír Hanzlík se narodil do umělecké rodiny. O jeho talent se zprvu starala matka, asistentka režie v Československé televizi, a otec, operní herec, který ho do divadla pravidelně brával. Už jako sedmnáctiletý se Jaromír Hanzlík ukázal ve filmu režiséra Pavla Juráčka Každý mladý muž.

Po gymnáziu se sice přihlásil na DAMU, nastoupit tam ale už nestačil, začal totiž hrát v Divadle na Vinohradech, kde si podmanil hned několik hlavních rolí. Zanedlouho se Jaromír Hanzlík oženil se zdravotní sestrou Jaroslavou. Má s ní svého jediného potomka, syna Davida. Manželství se však rozpadlo. Mezi jeho partnerky patřila přes deset let i kráska českého filmu Jana Brejchová.

Jaromír Hanzlík se stal miláčkem mladé generace hlavně díky filmu. Nezapomenutelný byl v Hrabalových Postřižinách, kde se proslavil po boku Jiřího Schmitzera a Magdy Vášáryové a ztvárnil ukecaného, prostého, ale šťastného strýce Pepina. Dále se objevil ve filmu Noc na Karlštejně, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách či v Létě s kovbojem, kde si zahrál se svou kolegyní Danielou Kolářovou. Své kouzlo ukázal i v Menzelově filmu Konec starých časů či v seriálech Nemocnice na kraji města, Sanitka, Sanitka 2, Byl jednou jeden dům nebo v Pojišťovně štěstí.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.