Brejchová a Forman: Nevěry natruc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Brejchová a Forman: Nevěry natruc!

Jana Brejchová a Miloš Forman měli svatbu v roce 1958.
Jana Brejchová a Miloš Forman měli svatbu v roce 1958. (Foto: Marek Pátek, Pavel Machan, Reflex, ČTK,Dalibor Puchta, ara)

Jejich láska byla velmi intenzivní, manželství Jany Brejchové (77) a Miloše Formana ale moc dlouho nevydrželo. Když se oscarový režisér zakoukal do baletky, ujišťoval manželku, že to brzy přejde. Jenže Brejchová nečekala a…

Když se Jana Brejchová seznámila s Milošem Formanem, bylo jí pouhých šestnáct let. Nebyla to láska na první pohled, ale jejich vztah byl velmi intenzivní. Režisér od ní dokonce utíkal oknem, aby neměla starosti. V roce 1958 se vzali, aby spolu konečně mohli začít bydlet.

Forman trávil hodně času v divadle, v Laterně magice se sblížil s jednou z baletek. „Řekl mi, že mám být ale klidná. Baletka je prý jen zamilovanost, kdežto já láska na celý život.  Že ho ta baletka brzo přejde, protože je to jako choroba, ze které se vyléčí,“ svěřila Brejchová Blesku, než jí těžká nemoc znemožnila komunikaci.

Mladá a zamilovaná Brejchová mu tehdy věřila, dokud Laterna nevyrazila na zájezd do Anglie. „Šla jsem se s Milošem rozloučit na nádraží, dala jsem mu pusu, otevřela oči a vidím, jak se mi Miloš dívá přes rameno. Otočím se a za mnou stála baletka,“ prozradila Brejchová s tím, že tehdy to by pro ni konec.

Herečka tehdy točila v Německu, kde se natruc spustila s hercem Ulrichem Theinem (†64). Dokonce volala Formanovi do Anglie, že je také zamilovaná a na rozdíl od něj, to prý myslí vážně a chce se rozvést. Když se Forman za dva měsíce vrátil do Prahy, chtěl jejich vztah urovnat. „Přesvědčoval mne, že mu to dělám natruc, že mu to chci jen oplatit a že Uliho nemiluji. Nedala jsem si říct. Záhy jsem ale pochopila, že měl pravdu,“ dodala Brejchová trpce.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.