Karel Dobrý (47): Z četníka je ufon! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Dobrý (47): Z četníka je ufon!

Jako strážmistr Vlach si zahrál ve třech dílech Četníků z Luhačovic.
Jako strážmistr Vlach si zahrál ve třech dílech Četníků z Luhačovic. (Foto: ČT, facebook.com, ara)

Herec světového formátu. To je Karel Dobrý (47) alias strážmistr Radomír Vlach z Četníků z Luhačovic. Neobjevuje se jen v českých filmech a seriálech, velký zájem o něho mají i v zahraničí!

Díky tomu, že mluví plynně rusky, německy a anglicky, se už od 90. let objevoval ve větších či menších rolích u mezinárodních produkcí. Jedním z jeho posledních projektů, na kterém pracoval, bylo natáčení sci-fi filmu Trinity. Tam maskéři četníka Vlacha změnili k nepoznání.

Akční hrdina
Snímek v česko-kanadské koprodukci se točil loni na podzim v Praze. V interaktivním thrilleru, který se odehrává v budoucnosti, se Dobrý proměnil v drsného bojovníka, jenž se snaží zachránit svět. Za nezvyklou roli byl dozajista rád. „Teď mám o práci v zahraničních filmech v podstatě nouzi, protože produkce vás chtějí exkluzivně. Jakmile zjistí, že má člověk závazky v divadle, tak je problém,“ svěřil před časem herec s tím, že v době, kdy byl na volné noze, pro něho zahraniční filmy a reklamy byly hlavním zdrojem obživy.

Namlouvá reklamy
„Namlouval jsem reklamy pro noviny, na různé chipsy, máslo. Natočil jsem hranou reklamu na pivo, automobil a pro Ameriku na obří telekomunikační společnost. Bylo toho docela hodně,“ dodal Dobrý, jenž má na svém kontě na sto filmových a seriálových rolí.

Hrál i s Penélope Cruz
Karel Dobrý získal například výraznou roli v ruštině po boku Penélope Cruz (42) ve snímku Dívka tvých snů. Hrál v Příběhu rytíře s Heathem Ledgerem (†28) i v americké sci-fi sérii Duna a jejím pokračování Děti planety Duna. Objevil se také ve velkofilmu Mission Impossible, v epizodě francouzského seriálu Komisař Maigret, amerických seriálech Pohřešovaný, Mladý Indiana Jones, ruském seriálu Labutí ráj či v koprodukčním seriálu Borgia.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.