Dračice Jandová překvapivě o svém sebevědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dračice Jandová překvapivě o svém sebevědomí!

Marta Jandová si často připadá nejistá.
Marta Jandová si často připadá nejistá. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Malík)

Když se postaví na jeviště, působí Marta Jandová (42) naprosto suverénně. O to víc překvapí, že zpěvačka si ve spoustě věcí nevěří. Na vině je prý výchova.

„Výchova tehdy byla taková, jak to říct… Vidím to na starších lidech, když jsou s dětmi: samé spadneš, nedělej to, spálíš se, ublížíš si, upustíš to, vyliješ to. Spíš by se mělo říkat ,Věřím ti´nebo maximálně ,Dej pozor, abys nespadla.´ Nebrat dítěti sebevědomí. Když vám někdo pořád opakuje, že spadnete, budete mít strach a fakt tam spadnete, protože nebudete cítit jistotu. Dětem, které byly liberálněji vychovávané, se musí nechat, že si věří víc. Když s někým takovým mluvím, tak i když jsem starší, připadá mi, že jsem malá holka, že vlastně nic nevím…,“ svěřila se Jandová pro magazín Rodina Dnes.

S dcerou proto Marta o všem hodně diskutuje a snaží se jí ukázat následky jejího chování. Ačkoliv není tak přísná jako její rodiče, naprosto volnou výchovu také nepodporuje. „Člověk sice může nechat všechno jenom tak plynout, ony ty děti přece nějak vyrostou, že jo, ale úplně nevychovávat také není dobře,“ myslí si zpěvačka, podle níž je nejdůležitější, aby rodiče drželi spolu a oba vychovávali dítě stejným způsobem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.