Ťukněte si s celebritou! Herec Jiří Dvořák slaví 50 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Jiří Dvořák slaví 50

Jiří Dvořák dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Jiří Dvořák dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto Ladislav Křivan, Martin Procházka, Ondřej Požár, Marek Pátek, Martin Hykl)

50. narozeniny dnes slaví herec Jiří Dvořák. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Jiří Dvořák, po angažmá v brněnském Národním divadle a v Městském divadle Brno, zakořenil v Praze na Vinohradech. Po tamějších prknech kráčí od roku 1999. Publiku se předvedl v dramatech Cyrano z Bergeracu, Ideální manžel, Višňový sad nebo Kdo se bojí Virginie Woolfové?. Nahrává i rozhlasové hry a věnuje se dabingu. Jeho hlasem promlouvá například Daniel Craig ve filmech o agentovi 007 Jamesi Bondovi.

Jiří Dvořák je kromě divadla vidět i v televizi. Zahrál si v komedii Brouk v hlavě, v detektivkách Vyvraždění rodiny Greenů či Ďáblova lest nebo ve válečné Operaci Silver A. V pohádce Anděl páně a Anděl páně 2 ztvárnil Jiří Dvořák huňatého čerta Uriáše. Zazářil také v nové pohádce Strašidla. Neminuly ho ani seriály Pojišťovna štěstí, Ulice, Svatby v Benátkách či Sanitka 2.

Jiří Dvořák se poprvé oženil krátce po studiích herectví na brněnské JAMU. Vzal si operní pěvkyni Yvetu Tannenbergerovou. Manželství se však po dvou letech rozpadlo. V roce 2002 se za něj provdala herečka Bára Munzarová. Mají spolu dceru Annu. O osm let později přišel druhý rozvod. Po něm se Jiří Dvořák zamiloval do půvabné Jitky Randárové.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.