Tajemství Vaculíkových mrtvol: Krev z dovozu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tajemství Vaculíkových mrtvol: Krev z dovozu!

Lukáš Vaculík jako Petr Kraj se stal miláčkem diváků.
Lukáš Vaculík jako Petr Kraj se stal miláčkem diváků. (Foto FTV Prima)

Tým specialistů na mrtvoly! Ty má okolo sebe Lukáš Vaculík (54) jako kriminalista v seriálu Temný Kraj. Nejenže mu radila kriminalistická legenda Josef Lottes (63), který vyšetřoval více než tisíc vražd, ale i specialistka na smrtlená zranění před kamerou.

Zatímco Josef Lottes dohlíží v seriálu na to, aby vyšetřování vražd bylo co nejvíc podobné realitě, umělecká maskérka Dana Kohoutová se stará o to, aby bylo co vyšetřovat. „Po přečtení scénáře si musím zjistit typ různých zranění a jejich reálnou podobu.

Proto spolupracuji se soudním znalcem panem doktorem Matlachem, kterého znám už z jiného projektu. Měla jsem s ním schůzku a probrala, co a jak má vypadat, aby to bylo reálné. To je to nejdůležitější,“ prozradila Aha! s tím, že smrtelná zranění nesmí působit jako malovaná, a proto se dělají od jedné až do pěti hodin.

Proto se nesmí podcenit žádný detail. „Co se týče druhu krve, to je složitá věc. Nejde o výrobu jako takovou, protože ji objednávám z Německa a Anglie, nevyrábím ji sama ....,“ přiznala. „Nejde přitom ani tak o její funkci, ale barevnost krve ke konkrétním zraněním . Barevnost a hustota hrají totiž důležitou roli,“ vysvětlila alchymii při výrobě nebožtíků na place. A proto také běhal z mrtvol seniorů ve včerejší první části dílu s názvem Loupžníci mráz po zádech. Inspirace brutálními případy sériových vrahů Stodolých, tak téměř do detailu opět ožila.



Přečtěte si
fizi
30. 1. 2017 • 12:03

Docela se jim to povedlo.Zatím dobré.Jen mi vadí Studénková.Na nikom nenechá nit suchou ( všude pomlouvá naše herečky) a sama vypadá jako odulá stařena. Pusu má jako kravský ochod.Fuj.My nemáme svoje herečky v tomhle věku???

dandova
30. 1. 2017 • 08:40

Není to špatné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.