Pohřeb Pavlaty (+71): Přišlo 50 nejslavnějších osobností Česka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb Pavlaty (+71): Přišlo 50 nejslavnějších osobností Česka!

Richard Genzer, Vladimír Kratina, Simona Postlerová a Lucie Polišenská.
Richard Genzer, Vladimír Kratina, Simona Postlerová a Lucie Polišenská. (Foto Aha! – David Malík, Jakub Poláček, ara)

Byla jeho první láskou. Jaroslava Obermaierová (70) přišla na poslední rozloučení s Michalem Pavlatou (†71) mezi prvními. Už na pražské Divadlení akademii múzických umění se do sebe zamilovali. „Mrzí mě, že jsem mu nevolala častěji, že jsme se ještě nesešli,“ slzela.

I když měla v pátek představení v Brně, na pohřeb dávné lásky do strašnického krematoria musela přijít. „Vyčítám si, že jsem Míšu častěji nekontaktovala. Ale on se držel Prahy a já jsem nejraději na chalupě, kterou mám u Zruče nad Sázavou,“ přiznala herečka. Netušila, že Pavlata bojoval s rakovinou a že se mu, bohužel, před půldruhým rokem vrátila.

„Kdyby se svěřil, ale on nechtěl nikdy se svými problémy obtěžovat,“ posteskla si Obermaierová. Odchod milovaného muže ji zdrtil tím víc, že jen před pár dny pohřbila matku dalšího svého blízkého přítele. V obřadní síni to vypadalo jako při natáčení velkofilmu. Jedna slavná tvář vedle druhé. Sešlo se několik set lidí, kteří herce měli rádi, mezi nimi nechybělo ani více než padesát slavných tváří.

Přišla Jiřina Bohdalová (85) s dcerou Simonou Stašovou (61), Bolek Polívka (67), Václav Neckář (63) s bratrem Janem (67), nechyběli ani Vojta Dyk (31) s Tatianou Vilhelmovou (38). Před obřadem se stála dlouhá fronta na položení květin pod rakev.

Ondřej Vetchý: Byl to můj Pavlatáta!
Nad rakví promluvil žák zesnulého Tomáš Klus (30) a také kolega z pražského Činoherního klubu Ondřej Vetchý (54). Ten prozradil, že přišel o rodiče už na studiích. Michal Pavlata se pak v Činoherním klubu stal jeho takzvaným Pavlatátou. „Svět se nám jeho odchodem nějak zmenšil. Bude nás spojovat to, jak nám bude chybět,“ řekl herec. „Byl to borec, buď sbohem, kamaráde,“ rozloučil se s dojetím. Sám si zazpíval
Na závěr obřadu zazněla z nahrávky přímo od zesnulého Míši Pavlaty písnička Až mě povezou na lafetě. Při ní zajížděla rakev s ostatky. To už slzela celá nabitá smuteční síň.

„Až mě povezou na lafetě,
přijďte mi dát své adieu!
Kdo může, ať se napije
a za pravdu dá mý tetě,
a zapláče si při trumpetě.
Až povezou mě na lafetě
tažené těmi koníky
k poslední statistické metě,
nebuďte mými kritiky.“



Přečtěte si
defakto
28. 1. 2017 • 14:19

... pani Obermaierová , dáma ve vašich letech - dokonce herečka , by měla mít doma aspon jeden černý klobouček , nebo čepici , kterou by jste určitě využila právě na takovéto smutné příležitosti a pak by jste nemusela dojít na pohřeb v čepici , která vypadá že ste si jí narychlo půjčila od svého syna.

britva
28. 1. 2017 • 14:04

foto 32, Topolánek se tam řehtá jak kobyla, primitiv, co jiného na toho člověka říci

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.