Asterka jednu závislost nahradila jinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Asterka jednu závislost nahradila jinou!

Jitka Asterová má zdravou posedlost.
Jitka Asterová má zdravou posedlost. (Foto: )

Jitka Asterová (57) se i s pěti křížky na krku chlubí bezvadnou figurou. Nemá ji ale zadarmo. Moderátorka šla do sebe, přestala kouřit a vrhla se na jógu.

Kromě pravidelného pohybu si Asterová začala více hlídat, co jí. Nyní se stravuje pravidelně po pěti hodinách a z jídelníčku úplně vyškrtla kravské produkty a pšenici. Závislost na nikotinu zase nahradila jógou.

„Když mi umřel tatínek, záhy poté spadla maminka ze schodů a já jsem prožívala strašné období. Říkala jsem si: ,Teď se buď zblázním, nebo musím začít cvičit jógu.´ Udělala jsem to druhé a zbláznila jsem se jógy. Cvičím ji už pátým rokem. Jsem na ní úplně závislá,“ svěřila se pro Sedmičku Jitka, která chodí k lektorce pětkrát týdně a zacvičí si klidně i doma.

Herečka je bývalá závodní krasobruslařka a lekce jógy jí proto z fyzického hlediska nedělají ani v jejím věku problém. Sama uznává, že horší je, když dojde na meditaci. „Musím říct, že ta duševní práce je pro mě daleko těžší než fyzická. Tím, že jsem bývalá sportovkyně, tak to dám, vydržím to, zpotím se.

Ale meditování mi jde hůř. Nejtěžší je naučit se být tady a teď, prožívat přítomný okamžik. Fascinuje mě, že od mládí jsem si říkala, co bude, jaké budou Vánoce, či prázdniny…“ zamyslela se Asterová, která pomalu ale jistě své myšlení mění a snaží se užívat si přítomnost.

Musela kvůli tomu dokonce odvrhnout některé své kamarádky, protože její vrstevnice se podle Jitčiných slov často baví jenom o nemocech a vzpomínají na staré dobré časy…



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.