Všechno je poprvé! Trump zasedl v Oválné pracovně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Všechno je poprvé! Trump zasedl v Oválné pracovně

První prezidentský tanec s první dámou na velké pečeti.
První prezidentský tanec s první dámou na velké pečeti. (Foto: ČTK, EPA, )

Nový americký prezident Donald Trump (70) okamžitě po své páteční inauguraci podepsal pár prvních dekretů a poprvé ve svém životě usedl v Oválné pracovně Bílého domu. Vlastně všechno je pro něj poprvé.

Trump krátce po inauguraci vydal svůj první exekutivní příkaz. Nařizuje v něm federálním orgánům minimalizovat finanční zátěž spojenou se zdravotním programem exprezidenta Baracka Obamy (55), než bude Obamacare zcela zrušen. Jeden z pilířů Obamova vládního programu Trump již dříve označil za katastrofu.

Klima zmizelo
Z internetových stránek Bílého domu rovněž zmizel oddíl nazvaný »Změny klimatu« a Trumpovi lidé tam umístili informace o rázné změně environmentální politiky.

A s agenty na ulici
Co ještě dělal 45. americký prezident poprvé? Vyzkoušel si, co to znamená vystoupit na zaplněné ulici ze své obrněné limuzíny a projít se s manželkou Melanií (46) v obklopení agentů Tajné služby před shromážděnými davy.

Změny v pracovně
Pak poprvé zasedl v Oválné pracovně, kde hned stačil vyměnit dekorace. Závěsy kolem oken jsou nyní místo původní červené ve zlaté barvě, vyměnil také nábytek a koberec na zemi. Do pracovny se vrátila busta Winstona Churchilla, kterou Obama nechal odstranit.



Přečtěte si
jity
22. 1. 2017 • 10:58

Tak s tím souhlasím, ano Melanie je krásná dáma a zatím se ukázala, že se umí i chovat, nedělá ze sebe primadonu. Trump je svůj a mám obavy, aby na něj nespáchali antentát jako na Kenedyho.

ararat
22. 1. 2017 • 08:32

Trump je k.o.k.o.t.ě.n.k.o ten ještě Evropě ukáže zač je toho loket

eisenbieger
22. 1. 2017 • 08:03

tak musim ti jednou pochvalit , asi ctes seriozni zahranicni tisk , davam ti palec nahoru . ten bolsevik z bruselu , merklova, holland musej pryc ...a hlavne obnovit ksefty s ruskem

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.