Troufalé tvrzení producenta Petra Kratochvíla: Gott není žádný hrdina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Troufalé tvrzení producenta Petra Kratochvíla: Gott není žádný hrdina!

Podle Kratochvíla se ale Karlovi odpouští vše, zatímco jeho expřítelkyni ne.
Podle Kratochvíla se ale Karlovi odpouští vše, zatímco jeho expřítelkyni ne. (Foto: Nguyen Phuong/Reflex, ara)

Dlouho mlčel, ale když už promluvil, nenechal na nikom nit suchou! Producent a bývalý partner Lucie Bílé (50) Petr Kratochvíl (66) se v rozhovoru pro Reflex mimo jiné velmi obul do blízkého kolegy své bývalé přítelkyně Karla Gotta (77).

Stalo se tak v souvislosti s dotazem, zda mu nevadí, že už je Lucie Bílá k nerozeznání od Heleny Vondráčkové (69). „Udržet se tak vysoko je strašně těžké. Navíc ona je sama a dobře se na ni střílí. Přesto se drží, protože tam nahoru k ní všechno nedolétne. Gottovi se například odpustí mnohé, včetně jeho konformismu, ale Bílé ne,“ prohlásil Kratochvíl.

Jeho hrdinové
O Českého slavíka se pak otec syna Lucie Bílé Filipa Kratochvíla (21) otřel ještě jednou – v otázce: kdo vám vlastně v životě imponuje? „Mám rád příběhy letců RAF z druhé světové války nebo bratrů Mašínů a jejich odbojovou činnost z 50. let. I komunista Kriegel byl velká osobnost, když v Moskvě v srpnu 1968 odmítl podepsat okupaci Československa. To jsou skuteční hrdinové,“ říká producent.

Jdou s proudem
Na druhou stranu nemá rád lidi bez jasného názoru. „Karel Gott nebo Zdeněk Svěrák nejsou skutečnými hrdiny. Český národ si za hrdiny vybírá lidi, jejichž hlavní devizou je, že nevadí, protože vždycky jdou s proudem,“ dodal Kratochvíl.

O své předpovědi z roku 2012, že se u moci objeví dvojice BabišKraus:
„Dvojice Andrej Babiš – Jan Kraus chce více státu, více buzerace ve jménu jakési morálky a více moci represivním složkám. Prostě bude tady pořádek jako řemen. Kraus mi připomíná amerického herce Seana Penna, který podporoval Castra a Cháveze. To je stejná kategorie se stejným vnímáním světa.“



O Antichartě, kterou v roce  1977 jako člen divadla Ypsilon nepodepsal:
„Argumentoval jsem jako mnoho jiných. Když jste mi nedali přečíst Chartu 77, tak nepodepíšu ani Antichartu. Oni říkali: Nebuď sobec, zničíš celé divadlo, nemysli jenom na sebe atd. Takové to lidské vydírání od ředitele divadla Augusty ve stylu: Když to nepodepíšeš, budeme mít všichni problém. Nepodepsal jsem to a neměli.“



Přečtěte si
ivoadler
10. 4. 2019 • 17:05

Kratochvíl se probudil a řekl si: teď všem ukážu, jak má být člověk zásadový. Je mi celkem u zadele, ale pod jeho hodnocení Svěráka se klidně podepíšu. Gott svůj konformismus neskrývá, ale Svěrák se po Listopadu (zcela nečekaně) našel a všem ukazuje, co je nekompromisní jednání.

ellenic
28. 1. 2017 • 10:40

anezat On je fakt chudák a pro to musí jiné kritizovat a lumpů Mašínů se zastávat a vyzdvihovat je . Hodně ubohé .

ararat
25. 1. 2017 • 12:30

antonuis.j 24. 01. 2017 18:48 hahaha Sommerová zase sama sobě odpovídá a podporuje samu sebe,a hlavně ty nikoho nemáš,jsi zavřená v Bohnicích a proč tak píšeš?Jsi jenom nešťastná a zoufalá,proto tu dřepíš i v noci a měníš nicky a pak sama ze sebou tady diskutuješ.Mařeno vždyť tě znám jak staré boty a vím proč to tady píšu.Pro tebe je negramotný každý kdo se proti tobě postaví,ale já si za svým tvrzením stojím.Jsi zbytečné nasraná,prostě odhalila jsem tvou identitu,a to mám ještě pár žolíků,které si ještě nechám pro sebe.Jsi stejný debil jak Ponistová,tak je negramotná a to ti zřejmě nevadí co.A už nepiš pořád stejně,snažíš se ale jsou to jako otisky prstů TUPAŇO POLEPŠI SE NEDĚLEJ ZE SEBE BLBA

antonuis.j
24. 1. 2017 • 18:48

Přesně tak, ta bába je hodně, ale hodně chorá. Primitivní negramotná socka to je, nemá rodinu, nic, nikoho.. jen nenávist a imbecilitu, co chceš... nedojde jí to - asi tak - my jsme všichni blázni, jen ona je letadlo.

ararat
24. 1. 2017 • 17:23

-bello- 24. 01. 2017 117 allias antonijus.j,proč mi to píšeš mě je fákt ukradené koho ty uznáváš či nikoliv,všichni ví normální ví,že jsi prdlá,já to napsala jako příměr,já nemohu za to že jsi těžkopádná v chápaní psaného textu,proto tady píšeš samý nesmyslný bludy a musíš se schovávat za různé nicky..jsi prostě b.l.b.á

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.