Dům hrůzy Luďka Munzara: Rozvod, deprese a rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dům hrůzy Luďka Munzara: Rozvod, deprese a rakovina!

V Munzarově milované vile se odehrálo hodně špatného...
V Munzarově milované vile se odehrálo hodně špatného... (Foto Aha! – David Kundrát, Pavel Machan, ara)

Mělo to být rodinné útočiště, šťastné místo k žití. Luděk Munzar (83) se do pražských Modřan přímo zamiloval. Snil o spokojeném životě. Jenže právě tady ho postihla rakovina, rozvod dcery a deprese manželky Jany Hlaváčové (78).

Původně herec vyhlédl parcelu v nynějších Modřanech pro kolegu Karla Högera (†67). Tip na příjemnou lokalitu mu dal další tehdejší kolega Jaroslav Vojta (†81), který zde už bydlel. Je po něm dodnes pojmenovaná ulice, shodou okolností právě ta, v níž Munzarovi žijí.

Högerovi se ale parcela a místo nelíbily. Těžko říct proč. Možná cítil nějakou negativní energii. Munzar s manželkou Janou Hlaváčovou si ji tedy nechali pro sebe. „Když jsme se sem v roce 1966 stěhovali, běhaly kolem srnky a lesem se dalo projít až do Jílového,“ vzpomíná herec. „Rodina a domov, který jsem si v Modřanech postavil, jsou pro mne klidem a jistotou,“ liboval si. Když vysněný dům opouštěl, nechtělo se mu z něj ani odejít, měl prý dokonce pocit, že mu někdo ubližuje, a míval strach, že se nevrátí. Idyla se ale během let hodně změnila.

Dceři Báře Munzarové (45) se pod střechou milované vilky rozpadlo manželství s kolegou Jiřím Dvořákem (49), s nímž má dceru Aničku (14). Luděk musel dokonce bojovat s rakovinou ledvin a prostaty, zákeřná nemoc ho prý postihla i nyní. Ani Jana nebyla ušetřena. Postihla ji Parkinsonova choroba a těžké deprese. Ze šťastného domu se postupem let stal dům hrůzy.

Názor onkologa

A jak boj Luďka Munzara s rakovinou vidí přední český onkolog Pavel Klener? „Myslím, že pan Munzar je fyzicky zdatný, a tak by měl rakovinu překovat dobře. Samozřejmě záleží na mnoha okolnostech, třeba jaké choroby už prodělal. V dnešní době už jsou mnohem lepší možnosti, takže i ve stáří se dá rakovina vyléčit, někdy totiž nebývá ten nádor tak agresivní. Ale jak říkám, záleží na mnoha faktorech,“ řekl Aha! Klener.



Přečtěte si
ararat
21. 1. 2017 • 20:36

Alena Ponistova p.Munzar neměl zájem vysílat do světa o své nemoci,tak jste si našli jiné téma.Vy jste horší,než hyjeny. ++++++++++++++++ Ponistová ty jsi m ale lopata

gaysknirem
21. 1. 2017 • 12:20

Je to sympaťák, a přeji mu sílu a uzdravení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.