Obrat v kauze ztracené Míši (12)? Nový směr pátrání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obrat v kauze ztracené Míši (12)? Nový směr pátrání!

Zmizení Míši nahlásila její máma ve středu 11. ledna večer.
Zmizení Míši nahlásila její máma ve středu 11. ledna večer. (Foto ara)

Už kolem stovky poznatků od veřejnosti prověřili policisté, kteří od minulé středy pátrají po zmizelé Michaele Patricii Muzikářové (12) z Ústí nad Labem. Ozývají se jim i různí senzibilové, jejich tipy ale vyšetřovatele nikam neposunuly.

„Od různých senzibilů je asi 25 procent poznatků,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dodala, že jsou mezi nimi i tací, kteří tvrdí, že přesně vědí nejen to, kde je zmizelá Míša, ale i kde se nacházejí Alexandrovci, kteří nebyli na palubě zříceného letadla. Přesto prý se všemi poznatky a tipy vyšetřovatel pracují.

Jednou z těch, kteří se obrátili na policii, je i kartářka Iva B. Kriminalisty informovala o vizi své dcery. Podle ní Míša stále žije. „Je blíž, než si všichni myslí. Slyšela ji, jak volá o pomoc. Viděla nějakou dlouhou cestu a stromy,“ popsala Iva B. Ve vizi, kterou její dcera měla, byl také bunkr, uvnitř zařízený jako divadlo. „Podle mé dcery by měli policisté pátrat v zahrádkářských koloniích,“ dodala. Právě železobetonové bunkry »řopíky« jsou v severních Čechách rozesety nejen ve volné krajině, ale kolem některých vznikly právě zahrádky.  Iva B. sama se prý na Míšu podívala do křišťálové koule. „Viděla jsem jen rošt jakoby zlatavé barvy. Pak se to měnilo na zasněžené mříže nebo rošty,“ řekla. Policisté včera pátrali po Míše už 9. den. V terénu jsou i ústečtí strážníci, kteří prohledávali problematickou čtvrť Nové Předlice s řadou opuštěných, vybydlených domů. „Nasadili jsme třicet srážníků a devět preventistů. Pomohlo nám dvacet Romů s jejich místními znalostmi,“ řekl Jan Novotný z městské policie. Dodal, že začali prohledávat také tamní zahrádkářské kolonie, dnes se chystají do té největší.

Využívají karty i virgule
Aha! se zajímalo o to, jaké poznatky přichází policistům od senzibilů. Podle policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové jsou tipy od nich velmi různorodé. „Jsou tací, kteří volají i několikrát. Mění přitom místa, kde by podle nich holčička mohla být,“ řekla. Dodala, že se ozývají jasnovidci, vykladači tarotových karet i senzibilové ovládající virgule. Řada volajících odkazuje na své sny a vize. Objevila se i informace, že za zmizením Míši stojí mafie.

Víte, že...
...lehká opevnění, lidově řopíky, vznikala na hranicích s Německem ve třicátých letech 20. století? Nikdy ale nebyla použita proti nepříteli.



Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
20. 1. 2017 • 13:10

hlavně aby tu holčičku našli živou a zdravou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.