Míša (12) je už týden nezvěstná: Pátrání den po dni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Míša (12) je už týden nezvěstná: Pátrání den po dni!

Policie zatím po dívce pátrá bezúspěšně.
Policie zatím po dívce pátrá bezúspěšně. (Foto ara)

Ani po týdnu pátrání nemají policisté stopu, které by je přivedla ke zmizelé Michaele Patricii Muzikářové (12) z Ústí nad Labem. Po dívence jako by se slehla zem. Aha! vývoj znepokojivého případu shrnulo den po dni.

Středa 11. ledna

Eva Muzikářová oznámila v 18.45 hodin na policii, že pohřešuje svoji dceru Míšu. Policisté ještě ten večer vyhlásili po dívence pátrání, a to ve speciálním režimu Dítě v ohrožení.

Čtvrtek 12. ledna

Kriminalisté svolali mimořádný brífink. Informovali na něm, že se dívka ztratila zřejmě ve středu ráno cestou do školy. Spolu s ní zmizely i věci, které si obvykle brala, včetně školního batohu. Zda se ale do školy skutečně vypravila, nikdo neviděl, matka odešla z domu dříve, aniž by dceru zkontrolovala. Vyšetřovatelé také uvedli, že ten den byla ještě aktivní na sociální síti, a to mezi 5. a 6. hodinou ranní. Toho dne také prohledali byt matky.

Pátek 13. ledna

Vychází najevo, že Míša žila v neutěšených poměrech. Matka, která na Facebooku vystupuje jako Eva Braun a její úvodní fotkou je snímek Hitlera s Evou Braunovou, se pohybovala mezi dvěma partnery. Jednoho měla Míša ráda natolik, že mu říkala tati, s druhým naopak nevycházela. Matka odmítá komunikovat s médii, na zvonění nereaguje, telefon hned zavěsí. Policisté pátrají v širším okolí domu a školy, prověřují i kamerové záznamy, Míša ale na nich nikde není.

Sobota 14. ledna

Vyšetřovatelé prověřili první dvě desítky tipů a poznatků od veřejnosti. Dál pokračují v pátrání, prohledávají domy, sklepy, nahlíží do kanálů, přebírají i odpadky v kontejnerech.

Neděle 15. ledna

Ukazuje se, že Míšin biologický otec, Rus žijící v Česku, se dozvěděl o zmizení dcery až od policie. Naposledy ji viděl v jejích dvou letech, ve spojení spolu byli jen prostřednictvím Facebooku. Policisté prohledali dům, ve kterém Míša žije s matkou, a to od půdy po sklep. Nasadili i psy cvičené na vyhledávání osob a krve.

Pondělí 16. ledna

Kriminalisté rozšířili okruh pátrání. Veřejnost požádali o záznamy z kamer, a to jak na soukromých objektech, tak v autech. Poprvé také uvedli, že potřebují zmapovat i to, co dělala po odchodu ze školy v úterý 10. ledna. Objevily se také informace o tom, že partner matky Otakar S., kterého Míša neměla ráda, je podezřelý ze zneužití jiné holčičky. Policie je však nepotvrdila.

Úterý 17. ledna

Vyšetřovatelé uvedli, že Míša byla na Facebooku aktivní naposledy v úterý večer 10. ledna. Původní informace o tom, že se na něj přihlásila ještě druhý den ráno, byla mylná. Kdy ji vlastně matka viděla naposledy, zda ji v úterý večer kontrolovala, nechtěli komentovat.

Středa 18. ledna

Policisté uvádějí, že nemají nic nového ke zveřejnění. Prověřili už na 90 poznatků od veřejnosti a poskytli nové fotky zmizelé Míši.

Slibovali pomoc, nepřišli Dobrovolníci se na Facebooku včera domlouvali na pátrací akci. Tvrdili, že chtějí pomoci Míšu najít: »Prosíme ty, kdo mají skutečný zájem pomoci a mají čas, aby přišli v 15.00 do parku naproti poliklinice.« Nikdo ale nedorazil.



Přečtěte si
dandova
19. 1. 2017 • 08:47

Nehrabejte se v tom.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.