Nezvěstná Míša: Zpověď babičky o rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nezvěstná Míša: Zpověď babičky o rodině!

Hledaná Míša, poslední stopa, kdy ji někdo viděl, je z 10. ledna. To byla ještě ve škole.
Hledaná Míša, poslední stopa, kdy ji někdo viděl, je z 10. ledna. To byla ještě ve škole. (Foto ara)

Už sedm dní pátrají policisté po zmizelé Míše Muzikářové (12) z Ústí nad Labem. Její máma Eva překvapivě jakoukoli pomoc médií odmítá a její facebookový profil šokuje. Jako úvodní fotku má snímek Adolfa Hitlera a vystupuje tam pod jménem jeho milenky Evy Braun. Co na to říká babička hledané Míši?

Na otázku, jak vnímá vystupování dcery, reportérovi Aha! řekla: „Nevidím to úplně ráda, ale před časem zase nosila růženec a sháněla modlitební knížky po prababičce.“ Za svojí dcerou přesto stojí a popisuje, jak je ze zmizení vnučky zoufalá. „Je to moje dcera a já ji mám ráda takovou, jaká je. S Míšou to je hrozné, neseme to špatně. Dcera je nemocná, má zánět pohrudnice, a do toho tohle,“ dodala babička pohřešované školačky.

Matka zmizení dcery ohlásila ve středu večer, jenže... Poslední stopa je z úterý
Poslední stopa, která vede ke zmizelé Míše Muzikářové (12) z Ústí nad Labem, je z úterního večera. Podle původních informací zmizela ve středu 11. ledna ráno. Včera to potvrdili policisté, kteří se teď nově pokouší zmapovat jejích dalších 18 hodin. Zjišťují, co dělala od chvíle, kdy v úterý odešla ze školy.

Právě v úterý ve škole byla Míša viděna naposledy. Ten den večer byl také naposledy aktivní její mobil. „Přihlásila se z něj na sociální síť Facebook,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dodala, že její mobil byl pak nalezen u ní doma, což ale není nic neobvyklého. „Nechávala ho tam, do školy ho nenosila,“ vysvětlila. Původní předpoklad kriminalistů, že byla na Facebooku aktivní ještě ve středu ráno, se nepotvrdil.

Policisté se teď snaží zjistit, co dělala Míša od úterního odpoledne po odchodu ze školy, zda se s někým setkala nebo zda se nedomluvila na nějaké schůzce. To, zda ji vůbec od té doby viděla její matka, není jasné. Policisté se k její výpovědi nechtějí vyjadřovat. Uvedli pouze, že ve středu ráno už ji neviděla. Odcházela z domova brzy, aniž by Míšu, o které přepokládala že spí, zkontrolovala. Její zmizení ohlásila ve středu v 18:45 hodin.

Hledaná Míša, poslední stopa, kdy ji někdo viděl, je z 10. ledna. To byla ještě ve škole.


Čtvrtinu tipů dávají senzibilové
Policisté včera uvedli, že od veřejnosti přijali už 70 poznatků. Čtvrtinu z nich přitom tvoří tipy od různých senzibilů. Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že všechny informace prověřují a zabývají se jimi. Po zmizelé Míše pátrají policisté nejen v Česku, ale i v celém Schengenském prostoru. Vzhledem k blízkosti hranice spolupracují od začátku s německými kolegy.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.