Moučková kontra Brejchová: Na kordy kvůli chlapovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Moučková kontra Brejchová: Na kordy kvůli chlapovi!

Jana Brejchová odloudila Kamile Moučkové životní lásku.
Jana Brejchová odloudila Kamile Moučkové životní lásku. (Foto. Petr Novotný, Marek Pátek, Pavel Machan)

Nenávist až za hrob, přesně tak se dá popsat vztah mezi Kamilou Moučkovou (88) a Janou Brejchovou (77). 31 spokojených let prožila televizní hlasatelka po boku Jiřího Zahajského (†68), než se zamilovala právě do oblíbené herečky.

Vztah Kamily Moučkové s Jiřím Zahajským začal poměrně kuriózně. O jedenáct let mladší Zahajský neměl kde bydlet a Jiřinu Švorcovou tehdy napadlo, že by mohl bydlet právě u Moučkové, protože měla v bytě volný pokoj. Hlasatelka souhlasila. „Dala jsem mu klíče od bytu a on si je ponechal jednatřicet let,“ zavzpomínala Moučková, která už v té době měla za sebou dvě nepovedená manželství a byla mámou tří dětí.

Poprvé se vdávala už v devatenácti letech za herce Miloše Willinga (†58). Druhé manželství s lékařem Josefem Moučkou také nemělo dlouhého trvání, muž jí utekl se slečnou, která jím hlídala děti. Dvě nevydařená manželství, která měla za sebou, byl pro ni dobrý důvod k tomu, aby se Zahajským žila jen na psí knížku. „Myslím si, že manželství vztah mezi ženou a mužským ničí, než aby mu prospívalo,“ tvrdí ve své knize s názvem Říkali jí lvice.

Celé roky spolu žili jako spokojená rodina. Vzhledem k tomu, že Kamila Moučková, byla tou, která o půl šesté ráno z obrazovky lidem v roce 1968 oznámila příchod spojeneckých vojsk. Za to si vysloužila padáka z televize a další desítky let, se mohla živit jen jako uklízečka. Jiří Zahajský nesměl natáčet, zůstalo mu jen divadlo, přesto Kamilu podpořil v podpisu Charty 77.

Aby měli kde odpočívat, pořídili si v Konrádově na Kokořínsku, kam za nimi jezdili na návštěvu i jejich přátelé. Jednou z nich byla i Jana Brejchová, se kterou se přátelili desítky let. „Přišel Silvestr, slavíme venku, rachejtle, připíjím si se všemi okolo, s každým, pak přijde Jirka a říká: Tebe si nechám nakonec, pak mě políbil a mně se zatočila hlava. Říkám si: Jano, nepij nepij už tolik, vždyť se ti točí hlava. No, už ve mně ten pocit zůstal. Myslela jsem na něj. On na mě taky. Bála jsem se ho dotknout, a když jsem se ho dotkla, bylo jasné, že to není kamarádské,“ popsala Brejchová počátek jejich lásky v rozhovoru pro MF Dnes.

Zahajský tak po jednatřiceti letech vrátil klíče od bytu a v roce 1997 se s Brejchovou oženil, stal se tak jejím čtvrtým manželem. Moučková herečce nikdy neodpustila. „Milovala jsem ho celý život a on miloval mě. Ta láska byla s věkem čím dál silnější. O to hůř jsem jeho odchod přijala, málem jsem umřela. I když neumím nenávidět, Jana byla jediná, ke které jsem tuto emoci cítila,“ přiznala Moučková. Ta navíc dodnes netuší, kde skončili Zahajského ostatky, Jana Brejchová to totiž tají.

 



Přečtěte si
lahny
21. 1. 2017 • 21:49

Úryvek z článku na netu... Chalupu v kokořínském údolí koupil Zahajský v roce 1972 tak trochu právě kvůli ní.... Zdroj: http://ona.idnes.cz/dve-osudove-zeny-jiriho-zahajskeho-duu-/spolecnost.aspx?c=A070726_163748_ona_ony _jup Tak jak to tedy bylo za komunistů? Herci si naříkají, že tenkrát měli málo peněz.Ona uklízečka, lepička pytlíků a herec? Kde vzali peníze na chatu? Buď tedy za komunistů bylo laciněji a dokázali ušetřit na chatu a nebo herci lžou, protože málo peněz neměli. A v té době měl chatu či chalupu skoro každý herec, takže asi tak málo neměli.Nebo že by to bylo opravdu tím, že za komunistů bylo laciněji a lidi se měli lépe když mohli kupovat chaty a chalupy?

ivanak
21. 1. 2017 • 17:04

Tak to už se paní Moučková ani nedozví kam dala ostatky pana Zahajského,už si to sama ani nepamatuje.Paní Moučkovou mám ráda a přeji jí hodně moc zdraví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.