Odhaleno! Zagorová práskla, co rozjelo její těžkou nemoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odhaleno! Zagorová práskla, co rozjelo její těžkou nemoc

Hana Zagorová si myslí, že ke vzniku nemoci přispělo její tehdejší pracovní tempo.
Hana Zagorová si myslí, že ke vzniku nemoci přispělo její tehdejší pracovní tempo. (Foto herminapress.cz, ara)

Hanička Písnička (70) trpí paroxysmální noční hemoglobinurií, toto vzácné onemocnění krve ji odsoudilo k doživotním transfuzím krve. Oblíbená zpěvačka přiznala, že nepříjemnou chorobu si nejspíš uhnala sama.

„Myslela jsem si, že se nedožiju padesáti let,“ uvedla Hana Zagorová v pořadu GEN. Exkluzivně pak Blesku přiznala, že nemoc znovu udeřila a ona opět musí docházet na transfuze, které jsou pro ni životně důležité, protože její choroba se projevuje zvýšeným rozkladem krvinek.

Nemoc se u Zagorové poprvé projevila v 70. letech, tehdy Hanka studovala, hrála v divadle, zpívala a v Ostravě dělala pořad Na vlně 187. „Ve škole mě z vyučování neomluvili ani na půl hodiny. Takže jsem skončila v šest, auto mě odvezlo do Ostravy. Po přenosu jsem jela ve čtyři ráno vlakem do Brna a už v osm jsem byla ve škole,“ svěřila zpěvačka dříve pro televizi Barrandov. Zřejmě velké pracovní nasazení napomohlo tomu, že ve třetím ročníku onemocněla tuberkulózou, rok poté se objevilo onemocnění krve.

„Vůbec jsem tomu odmítala věřit, že vlastně celý svůj život budu odkázaná na transfuze,“ prozradila ve svém GEN. Díky popíjení čajů od léčitele se Hana na nějaký čas transfuzí zbavila, teď už na ně ale opět dochází. A jak se na ní její onemocnění krve projevuje? „Jsem jak upír. Blednu, jsem smutná… Najednou dostanu krev a je mi báječně. Mám chuť vynalézat velké věci. Jsem šťastná a vitální,“ prozradila v jednom z rozhovorů.

 



Přečtěte si
setroseuros
18. 1. 2017 • 16:00

Zato ty jsi jiste krasavice. A jak ctu tvuj komenar tak i inteligentni😂😂

zlobit
17. 1. 2017 • 18:17

Dej fotku ať vidíme jaká jsi Ty krasavice.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.