Rodina Zdeňka Štěpánka (†71): Zuří kvůli České televizi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rodina Zdeňka Štěpánka (†71): Zuří kvůli České televizi!

Štěpánkovy příbuzné rozčílil nový seriál Bohema.
Štěpánkovy příbuzné rozčílil nový seriál Bohema. (Foto ara)

Negativní ohlasy a stížnosti. Takové jsou reakce na první díl nového retro seriálu ČT Bohéma. Mezi prvními, kdo vyšel do boje, jsou potomci Zdeňka Štěpánka (†71). Hlavně jeho dcery – herečka Jana Štěpánková (82) a režisérka Kristina Taberyová (65) – se zlobí na Českou televizi!

Seriál o životě hvězd stříbrného plátna za druhé světové války potomky hereckého mistra popudil. „O Bohémě se nechci bavit. Vůbec mě to nenadchlo,“ řekla deníku Aha! dcera hereckého barda Jana Štěpánková hodně podrážděně.

Mnohem sdílnější byla její sestra Kristina Taberyová, která potvrdila, že se seriálové ztvárnění jejího otce nedotklo jenom jí, ale celé rodiny. „Ano, viděla jsem to. Abych byla upřímná, nerada bych to komentovala, je to hodně citlivý,“ přiznala dcera Zdeňka Štěpánka, kterého v seriálu hraje Michal Dlouhý (48).

Přenést pravdivý příběh jednotlivých prvorepublikových hvězd a ještě ke všemu v nejtěžších válečných a poválečných časech, aby to nevyvolalo žádné vášně, nejde. „Odhadem tři čtvrtiny až devadesát procent jsou podložená fakta. Je úžasné hledat souvislosti za věcmi, které zdánlivě dobře známe,“ řekl o seriálu režisér Robert Sedláček (43). Sám už na začátku natáčení naznačil, že očekává vlnu kritiky a možná i to, že se ozvou žijící příbuzní hvězd. A to se také stalo.

„No, měli jsme nějakou disputaci s Českou televizí a dohodli jsme se,“ prozradila Aha! Taberyová. To, zda šlo o přímo o žalobu, už ale nechtěla rozvádět. A že jde o bruslení na tenkém ledě, si uvědomuje i režisér. „U tohoto materiálu je obzvlášť nutné podle mě, aby si diváci udělali názor sami. Jde to na křehkou hranici, že to moralizuje. Každý si k tomu musí najít klíč,“ přiznal Sedláček.

Co mohlo rodinu popudit

*projev v rádiu, který neodpovídá historickým faktům
*zdůrazňování hercovy nadměrné konzumace alkoholu
*prezentace milostného poměru hercovy první manželky Eleny Hálkové s režisérem Otakarem Vávrou

Historický přešlap

„Když už je to o konkrétních lidech a událostech, proč se nedržet aspoň těch velkých faktů? Ústředním tématem bylo, že Zdeněk Štěpánek měl oznamovat v rozhlase Mnichovskou dohodu. Jenže tu ohlásil Jan Syrový. Štěpánek četl informaci o ultimátu Anglie a Francie z 21. 9. 1938. Oba projevy jsou na internetu. Není to tlačení na pilu zbytečné? Chápu, že pak by nešla rozvíjet linka, že to oznámení někdo Štěpánkovi vyčítal, ale podle mě je to dramatické samo o sobě a není třeba nic přibarvovat,“ postěžoval si Štěpánkův vnuk Erik Tabery (39) na sociální síti.



Přečtěte si
defakto
19. 1. 2017 • 12:25

... nechápu proč v 1. díle dali tolik prostoru první ženě Z. Štěpánka Elene Hálkové , vždyt tato herečka nic moc nenatočila , aspon já jsem ji v ničem neviděl. Proslavila se snad jenom tím , že byla jeho první ženou .

-bello-
19. 1. 2017 • 01:24

mord Hele co nechrníš?! Koukám jsi přetáhnul.Nebo jsi byl čůrat se svou prostatou? čus, malto

-bello-
19. 1. 2017 • 01:19

jity ano, byl skromný a jako herec divadelní odehrál kusy od Dostojevského, přes Shakespeara po našeho Čapka, což jeho bratr Petr by nikdy nedal ! A je zvláštní, že Petr je nafoukaný a arogantní ( vím to !) a přitom tak herecky podřadný ( si myslím, když ho na jevišti vidím)

mord
19. 1. 2017 • 01:07

ty neznáš nic šmudlo a ničemu nerozumíš protože jsi vypatlaná hloupá a užvaněná nula , která si léčí komplexy na žvanírně v bulváru ulhaný bellmek

jity
18. 1. 2017 • 10:41

Martin byl na protialkoholickém léčení a co vím od známých, kteří v léčebně pracovali, tak jako člověka ho měli rádi. Byl velmi skromný a snažil se, ale bohužel se mu nedařilo. Personál na něj vzpomíná v dobrém, ano věřím tomu co píše bella.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.