Zagorová na transfuzích: Dávné prokletí je zpátky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zagorová na transfuzích: Dávné prokletí je zpátky...

Hanka Zagorová nikdy svůj boj s nemocí nevzdala.
Hanka Zagorová nikdy svůj boj s nemocí nevzdala. (Foto Aha! – Jan Tůma, ara)

Haně Zagorové (70) opět obrátila život naruby nemoc krve. Před devíti lety vypadalo, že se z této choroby díky speciálním čajům dostala. Opak je ale pravdou!

Tato vzácná nemoc se projevuje zvýšeným rozkladem krvinek. Kvůli tomu musí zpěvačka docházet na životně důležité transfuze. „Je to situace, se kterou se musí počítat, že se to může kdykoliv změnit. Teď několik let na tu krev vůbec nemusela,“ svěřil tenkrát v rámci zpěvaččiny intimní zpovědi před kamerou 13. komnaty České televize její manžel Štefan Margita (60).

Teď ale musí Zagorová na transfuze znovu docházet, to totiž naznačil první díl nové série dokumentů GEN, který včera odvysílala ČT1. Zpěvačka v něm vyprávěla o nemoci a s kamerou dokonce navštívila nemocnici. Na dotaz Blesku, jestli s nemocí stále bojuje, odpověděla: „Ano.“

O bližších informacích se zpěvačka bojí mluvit. „Ani bych o tom nechtěla hovořit. Je to situace, která je daná a co bude nebo nebude,“ prozradila Hanka obavy ze své diagnózy, která nese název paroxysmální noční hemoglobinurie.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.