Balil Vondráčkovou, dnes je z něj žena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Balil Vondráčkovou, dnes je z něj žena!

Transsexuální herečka, která sváděla i Lucii Vondráčkovou, poprvé na českém jevišti přiblíží svůj osud.
Transsexuální herečka, která sváděla i Lucii Vondráčkovou, poprvé na českém jevišti přiblíží svůj osud.  (Foto: Profimedia, Machan, Hykl, Pátek)

Herec Petr Brychta se v 35 letech odhodlal k razantnímu kroku. Muž, který v roli Filipa v pražském nastudování muzikálu Starci na chmelu sváděl Lucii Vondráčkovou, se stal ženou.

Petr Brychta se už od počátku svého života cítil být ženou, což se mu i podařilo, stal se Lucií Brychtovou. Její život přiblíží divákům inscenace Jsem žena, kterou 18. ledna poprvé zhlédne brněnské publikum. Podle produkčního Martina Hýbnera jde o první inscenaci ve střední Evropě, kde transsexuální herečka takto odhaluje lidem svůj osud.

„Na počátku představení mají někteří diváci vytřeštěné oči. Během hodiny a půl se ale nechají příběhem unést. Po skončení představení diváci mnohdy zůstávají sedět na místech a debatují se mnou,“ řekla ČTK Brychtová.

Nápad, aby herečka popsala svůj životní příběh, vzešel od Václava Púčika, který hru později i zrežíroval. Premiéra představení proběhla loni v říjnu v bratislavském klubu Red Cat Cabaret, v Česku se dosud nehrálo.

Brychtová, která v minulosti na divadelních prknech sváděla Lucii Vondráčkovou, působila i v Městském divadle v Brně, které je zároveň jejím rodištěm. Protagonisté chtějí inscenaci představit i v Praze, termín však zatím ještě není znám.

 



Přečtěte si
pelagie
17. 1. 2017 • 20:17

svět se v p.r.d.e.l obrací.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.