Hit internetu! Těžkotonážní tanečnice baletkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hit internetu! Těžkotonážní tanečnice baletkou

Mnohé své vrstevnice v tanci převyšuje.  Ač má silnější postavu, je ohebná, a hlavně nadaná.
Mnohé své vrstevnice v tanci převyšuje. Ač má silnější postavu, je ohebná, a hlavně nadaná. (Reprofoto Youtube)

Místo aby se doma utápěla v depresích kvůli své nadváze, rozhodla se Američanka Lizzy Howell (15) stát vzorem pro ostatní objemnější dívky. Vrhla se na balet, a ač se tomu při pohledu na její postavu nechce moc věřit, je v něm skvělá!

Hitem internetu se před pár dny stalo video, na němž Lizzy bezchybně »vystřihne« 11 otoček (tzv. fouetté) a vše zakončí několika piruetami. Klip vidělo během pár hodin bezmála 100 tisíc lidí a komentáře pod ním se hemží obdivnými vzkazy.

Nad kritiku se povznáší
A právě ty Lizzy, která se baletu věnuje už 10 let, motivují trénovat ještě víc. „To, že jsem vzorem pro další holky s nadváhou, mě moc těší. Je jasné, že chci zhubnout, pomůže to mému zdraví a stane se ze mě lepší baletka. Ale fakt, že jsem silnější, ze mě přece nedělá méně hodnotného člověka. A předsudky jsou od toho, aby se bořily,“ přemítá dívka z Milfordu ve státě Delaware. Lizzy si na svou adresu samozřejmě vyslechla i řadu negativních komentářů, nad ty se však díky šťastné povaze dokáže povznést. Dokonce se jimi baví. „Pod jedním mým videem, na kterém dělám piruety, byla hláška: Děcka, takhle vznikají hurikány. Dostala jsem asi desetiminutový záchvat smíchu a až pak jsem byla schopná tomu člověku odepsat: Nemyslel jsi spíš tornáda?“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.