Četníci z Luhačovic: Okopírovali vrchního radu Vacátka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Četníci z Luhačovic: Okopírovali vrchního radu Vacátka!

K dokonalosti mu chybí jenom knírek.
K dokonalosti mu chybí jenom knírek. (Foto: ČT, ara)

Splněný sen! Tím byla pro Igora Bareše (50) role v historickém seriálu Četníci z Luhačovic. Zatímco charakter své postavy nechal na scenáristovi, do toho, jak bude soudce Janota vypadat, kostymérům mluvil. Inspiroval se legendárním radou Vacátkem v podání Jaroslava Marvana (†72).

„Podílel jsem se na kostýmu soudce Janoty, protože jsem věděl, že v něm nějakou tu chvilku strávím,“ svěřil se herec. Jelikož má rád historii, z nabídky zahrát si v prvorepublikovém seriálu byl nadšený. „Chtěl jsem hlavně, aby odpovídal postavě a zároveň se mi v něm také dobře hrálo. Proto jsem přivítal buřinku, hůl i bílé rukavice,“ prozradil herec s tím, že pro svůj kostým se nechal inspirovat oblíbeným kriminálním televizním seriálem.

„Mně se totiž hrozně líbí Hříšní lidé města pražského a herectví Marvanovo mě fascinuje dodnes. Nechci se s ním srovnávat, ale snažil jsem se, aby soudce Janota působil trochu jako rada Vacátko. Samozřejmě byl starší, ale typově by to mělo být něco podobného,“ řekl Igor. Přestože si nenechal nalepit typický »vacátkovský« knírek, jako by Marvanovi z oka vypadl.

A Marvan zase Vaňáska...
Málokdo ví, že Jaroslav Marvan ztvárnil autentickou postavu vládního rady Josefa Vaňáska (†60), od jehož narození letos uplyne už 140 let. Ve službách policie byl 34 roků (1904 až 1938) a šéfem mordparty těch třináct posledních. Jako vrchní policejní rada stál u vyšetřování největších zločinů, které se u nás za 1. republiky staly. Mezi pražskou galerkou měl velký respekt a byl i mezinárodně uznávaným kriminalistou. Dokonce se o něm mluví jako o průkopníkovi protidrogového boje u nás. Založil totiž Ústřednu pro potírání obchodu s omamnými jedy.



Přečtěte si
jity
14. 1. 2017 • 11:06

To může být protekční i ten Robert Hájek, to je také syn kdysi známé herečky. Mě se náhodou ti kluci líbí. Hrají to dobře.

henes
14. 1. 2017 • 09:09

Protekční hošík...Donutil,ten je mi krajně protivnej,nemít tátu,nevím,nevím..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.