Kariéra Špotákové v ohrožení: Strach o tu nejmilovanější! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kariéra Špotákové v ohrožení: Strach o tu nejmilovanější!

Kdyby se vyplnil nejhorší scénář, měla by Špotáková s pokračováním v kariéře výrazné problémy.
Kdyby se vyplnil nejhorší scénář, měla by Špotáková s pokračováním v kariéře výrazné problémy. (Foto Barbora Reichová)

Oštěpařka Barbora Špotáková (35) se těsně po olympiádě v Riu pěkně vyděsila. Její milovaná maminka totiž dostala infarkt a skončila v nemocnici.

Takový vztah, jaký spolu mají Špotáková a její matka, by si představoval asi každý rodič s dítětem. Když bylo Báře patnáct, odstěhovaly se společně do Prahy a jejich finanční situace nebyla v hlavním městě vždy růžová. Sportovkyně spoléhá na matku i nyní. Pečuje totiž o jejího téměř čtyřletého syna Janka, aby se Špotáková mohla naplno věnovat závodění a tréninkům.

„Stalo se to asi v září, nebo v říjnu,“ vzpomínala oštěpařka pro Blesk s tím, že vše nakonec dobře dopadlo a maminka je momentálně už zcela zdravá. „Naštěstí jo, protože bez ní by byla moje atletická kariéra ohrožená. Hodně mi pomáhá, hlídá, jezdí se mnou na soustředění. Bez ní by to nešlo,“ popsala Bára. Její matka si v nemocnici nakonec ani tak dlouho nepobyla. „Musím říct, že dnes je kardiologie úplně jinde než před pár lety. Za dva dny byla maminka doma.“ Aby toho nebylo málo, Báru potkala další nečekaná událost zrovna ve chvíli, kdy byla na cestě za maminkou do nemocnice. „Jela jsem za ní, když jsem viděla staršího pána, jak spadl z kola. Naštěstí ho nic nepřejelo, ale zlomil si paži,“ líčila Bára, která se v tu chvíli zachovala zcela příkladně a stařečkovi pomohla. „Měla jsem dost času, tak jsme naložili kolo do auta a odvezla jsem ho nejdřív domů a pak do nemocnice. On mě vůbec neznal, pak se mě ptal na moje jméno. Tak jsem jen řekla, že to je dobrý,“ usmívá se Špotáková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.