Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Anna K. slaví 51 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Anna K. slaví 51

Anna K. dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Anna K. dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto Alexandr Malachovský)

51. narozeniny dnes slaví zpěvačka Anna K., přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Anna K., v mládí ještě Lucianna Krecarová, vyrůstala u babičky v krkonošském Špindlerově Mlýně. Několik let i závodně lyžovala. Rodiče ji v osmi letech přihlásili na konkurz do divadla Semafor, kde poté hrála v inscenacích Kytice, Čarodějky nebo Třešňová alej. Už na pražské konzervatoři zpívala v kapele.

Divadlo opustila a začala si říkat Anna K., své první album Já nezapomínám nahrála v roce 1993. Prodalo se ho na dvacet tisíc kusů. S deskou Nebe vyhrála cenu Gramy v kategorii Nejlepší zpěvačka. Doma střeží i několik sošek hudebního Anděla. Její album s názvem Relativní čas z roku 2012 nese deset originálních písní a získala stříbro v soutěži o desku roku.

První turné podnikla v roce 2005. O čtyři roky později Anna K. zjistila, že má rakovinu prsu. Stejnou nemoc, na kterou umřela její matka. Tím skončily veškeré její plány otěhotnět. Léta se jí to nedařilo a když požádala o adopci, rakovina prsu byl jeden z důvodů, proč byla odmítnuta.

Musela se tedy smířit s tím, že děti mít už nikdy nebude. S kampaní Chceš žít jako já? chce vyburcovat všechny ženy k pravidelným a včasným návštěvám lékaře. Pomáhá shánět prostředky na koupi nových mamografických nebo sonografických přístrojů. Minulý rok dokonec zářila v taneční soutěži StarDance.

Jejím životním partnerem je Tomáš Vartecký, jeden z nejlepších a nejznámějších kytaristů u nás. Skládá jí texty a několik písní s ní i nazpíval.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.